Page content

Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Familieopstellingen maken onderliggende Patronen zichtbaar. Je grootouders gaven hun patronen door aan je ouders en zij aan jou. Wat is jouw blauwdruk?

Zowel privé als in je werk volg je onbewuste patronen. Bij ouders met een eigen zaak komt de klant op nummer één en dan komen de kinderen pas.

Als moeder in je kindertijd afwezig was (op welke manier dan ook), dan loop je kans dat er ook afstand is naar  je partner en vriendschappen.

Als vader in je kindertijd afwezig was (op welke manier dan ook), dan loop je kans dat relaties met werkgevers en leidinggevenden moeilijk verlopen.

FamilieOpstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Familieopstellingen maken onderliggende patronen zichtbaar

Veel van onze overtuigingen, belemmeringen en kansen vinden hun oorsprong in de familie waar wij zijn opgegroeid, en openbaren zich in onze huidige relaties. Dat kunnen privé relaties zijn, maar ook relaties op het werk.

Een manier om onze overtuigingen, belemmeringen en kansen zichtbaar te maken is met familieopstellingen.

Een Familieopstelling duurt 1 tot 2 uur en maakt meer inzichtelijk dan 5 reguliere coachingsgesprekken. Daardoor zijn familieopstellingen zeer effectief.

Familieopstellingen zijn ontwikkeld op basis van het systemisch werk door de Duitser Bert Hellinger.

FamilieOpstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Veel mensen lopen in hun leven aan tegen hun eigen gedrag. Zowel in het werk als in de privé situatie doen we dingen die we eigenlijk helemaal niet zouden willen doen.

Of juist het tegenovergestelde, bepaalde dingen niet doen terwijl we die juist wel zouden willen doen.

Dit soort gedrag is meestal verbonden met een bewuste maar vaker nog onbewuste loyaliteit aan de eigen familie (dit wordt het ‘systeem’ genoemd).

FamilieOpstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Onze achtergrond en afkomst hebben alles te maken met de manier waarop we denken en leven. Maar als de persoonlijke problemen zich aandienen en puntje bij paaltje komt, dan wordt die verbinding niet meer gevoeld.

We zoeken de oorzaak vaak bij onszelf en vervallen nogal eens in zelfverwijt. Vaak zijn we dan niet in staat ons eigen gedrag wezenlijk te veranderen en accepteren dan maar dat we nou eenmaal zo zijn en er maar mee moeten leven.

Patronen, verstrikkingen en openingen

Iedereen kampt wel eens met knelpunten en vragen die niet zo zeer te maken hebben met de organisatie, maar veeleer met de eigen positie daarin: de relaties tussen jou en je collega’s, tussen jou en je leidinggevenden.

Een familieopstelling maakt patronen, verstrikkingen en openingen zichtbaar en geeft je helderheid wat dit voor invloed heeft op jouw gedrag.

Je krijgt snel inzicht in hoe conflicten ontstaan en hoe deze op te lossen, waarom je telkens bepaalde typen collega’s of leidinggevenden tegenkomt, maar ook waarom netwerk- en sollicitatiegesprekken moeizaam kunnen verlopen en hoe dit vlot te trekken.

Training met Familieopstellingen

Tijdens de Personal Power Training wordt gewerkt met familieopstellingen. Jouw loopbaan begint bij jezelf. Het is een krachtige training, waarbij je in 3 dagen synchroon gaat lopen met hart en ziel, je ontdekt je levensopdracht en je ziels-talenten.

In 3 dagen kun je van beklemming naar openingen gaan, van burn-out naar energiek, van grijze muis naar stralend. Voor meer informatie klik op Personal Power Training.

LoopbaanKoers en LoopbaanOpstellingen

Je kunt ook vragen hebben als: ben ik wel geschikt voor dit werk, ik twijfel over wat ik echt wil, ik wil wat anders maar kan de organisatie niet in de steek laten of durf het onbekende niet aan, het is nooit goed genoeg, ik neem te veel verantwoordelijkheid, welke functie past beter bij mij, mijn werk wordt onvoldoende gewaardeerd.

Bij vragen over je plek in een organisatie of over je loopbaankoers kan een loopbaanopstelling erg behulpzaam zijn. Een loopbaanopstelling maakt meteen inzichtelijk welk type werk meer minder bij je past, of er een match is tussen jou en je huidige baan en welke volgende baan goed bij je past.

Training met LoopbaanOpstellingen

Tijdens de Professional Power Training wordt veel gewerkt met loopbaanopstellingen. Je loopbaan draait om je professie, om je expertise en om je passie. In 3 dagen wordt je loopbaankoers helder: welke functies geven jou passie en plezier, welke organisaties en branches passen bij je, een baan in dienstverband of als ZZP-er? Voor meer informatie klik op Professional Power Training.

Kennismaken met Familie- en LoopbaanOpstellingen?

Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar. Wil je ontdekken wat de onderliggende patronen zijn in jouw privéleven en in je professionele leven? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas in plaats van omgekeerd.

Voor meer info en om te kijken of er nog plek is klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.