Page content

Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

FamilieOpstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

Een Familieopstelling duurt 1 tot 2 uur en maakt meer inzichtelijk dan 5 reguliere coachingsgesprekken. Daardoor zijn familie-opstellingen zeer effectief. Familieopstellingen zijn ontwikkeld op basis van het systemisch werk door de Duitser Bert Hellinger.

Veel van onze overtuigingen, belemmeringen en kansen vinden hun oorsprong in de familie waar wij zijn opgegroeid, en openbaren zich in onze huidige relaties. Dat kunnen privé relaties zijn, maar ook relaties op het werk.

Familieopstellingen en Gedrag

Veel mensen lopen in hun leven aan tegen hun eigen gedrag. Zowel in het werk als in de privé situatie doen we dingen die we eigenlijk helemaal niet zouden willen doen. Of juist het tegenovergestelde, bepaalde dingen niet doen terwijl we die juist wel zouden willen doen. Dit soort gedrag is meestal verbonden met een bewuste maar vaker nog onbewuste loyaliteit aan de eigen familie (dit wordt het ‘systeem’ genoemd).

Onze achtergrond en afkomst hebben alles te maken met de manier waarop we denken en leven. Maar als de persoonlijke problemen zich aandienen en puntje bij paaltje komt, dan wordt die verbinding niet meer gevoeld. We zoeken de oorzaak vaak bij onszelf en vervallen nogal eens in zelfverwijt. Vaak zijn we dan niet in staat ons eigen gedrag wezenlijk te veranderen en accepteren dan maar dat we nou eenmaal zo zijn en er maar mee moeten leven.

Loopbaanbegeleiding en Familieopstellingen

FamilieOpstellingIedereen kampt wel eens met knelpunten en vragen die niet zo zeer te maken hebben met de organisatie, maar veeleer met de eigen positie daarin: de relaties tussen jou en je collega’s, tussen jou en je leidinggevenden.

Een familieopstelling maakt patronen en verstrikkingen en openingen zichtbaar en geeft je helderheid wat dit voor invloed heeft op jouw gedrag. Je krijgt snel inzicht in hoe conflicten ontstaan en hoe deze op te lossen, waarom je telkens bepaalde typen collega’s of leidinggevenden tegenkomt, maar ook waarom netwerk- en sollicitatiegesprekken moeizaam kunnen verlopen en hoe dit vlot te trekken.

Voor meer informatie over familieopstellingen klik op “Wat zijn familieopstellingen“. Voor een concreet voorbeeld van familieopstellingen klik op “van Burn-out naar Burning“.

LoopbaanKoers en LoopbaanOpstellingen

LoopbaanopstellingJe kunt ook vragen hebben als: ben ik wel geschikt voor dit werk, ik twijfel over wat ik echt wil, ik wil wat anders maar kan de organisatie niet in de steek laten of durf het onbekende niet aan, het is nooit goed genoeg, ik neem te veel verantwoordelijkheid, welke functie past beter bij mij, mijn werk wordt onvoldoende gewaardeerd.

Bij vragen over je plek in een organisatie of over je loopbaankoers kan een loopbaanopstelling erg behulpzaam zijn. Een loopbaanopstelling maakt meteen inzichtelijk welk type werk meer minder bij je past, of er een match is tussen jou en je huidige baan en welke volgende baan goed bij je past.

Voor meer informatie over loopbaanopstellingen klik op “wat zijn loopbaanopstellingen“. Voor een concreet voorbeeld van loopbaanopstellingen klik op “welke baan past bij me“.

Werken met FamilieOpstellingen en met LoopbaanOpstellingen

Tijdens de 3-daagse Personal Power Training wordt veel gewerkt met familieopstellingen. Jouw loopbaan begint bij jezelf. Daarom is gekozen voor de titel “Personal Power Training”. “Power” geeft aan dat het een krachtige training is. In 3 dagen kun je van beklemming naar openingen gaan, van burn-out naar energiek, van grijze muis naar stralend. Voor meer informatie klik op “Personal Power Training“.

Tijdens de 3-daagse Professional Power Training wordt veel gewerkt met loopbaanopstellingen. Je loopbaan draait om je professie. Daarom is gekozen voor de titel “Professional Power Training”. “Power” geeft aan dat het een krachtige training is. In 3 dagen wordt je loopbaankoers helder: welke functies geven jou passie en plezier, welke organisaties en branches passen bij je, een baan in dienstverband of als ZZP-er? Voor meer informatie klik op “Professional Power Training“.

Kennismaken met Familie- en LoopbaanOpstellingen?

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle dienstverlening van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker. Zo selecteer jij je Baan en Baas. Voor meer informatie klik op deze link.

Je kunt ook een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als je het contactformulier invult, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Familieopstellingen maken Onderliggende Patronen Zichtbaar

    Plaats een reactie


    *