Kun je een outplacementtraject weigeren?
Kun je een outplacementtraject weigeren?

Kun je een outplacementtraject weigeren?

Kun je een outplacementtraject weigeren?

Wordt je een outplacementtraject aangeboden? Dan kun je deze als werknemer weigeren. Outplacement is namelijk niet iets dat wettelijk verplicht is in Nederland. Het kiezen van een outplacementtraject is afhankelijk van diverse factoren.

Wel is het zo dat een outplacementtraject een kans biedt voor nieuw werk en dat is wel zo prettig.

Neem je tijd

Dan komt het slechte nieuws dat je ontslagen wordt, waarbij je een outplacementtraject aangeboden krijgt. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat je in een pijnlijke situatie zit.

Wellicht ben je het niet eens met de situatie of vind je het vervelend dat het moment aan is gebroken om afscheid te nemen na zo’n lange tijd. Door deze situatie ben je niet in staat om helder na te denken en kun je beter rustig je tijd te nemen en om het beste ervan te maken.

Er is altijd eerst een gesprek met het outplacementbureau en het is hierbij aan te raden om aandachtig te luisteren en kritische vragen te stellen, want outplacement is niet verplicht

Outplacement kwestie van goed kijken en luisteren

Het maken van een keuze voor een outplacementtraject kan natuurlijk bepaalde redenen hebben. Zo hoeft het niet altijd te betekenen dat je slecht functioneert.

Ga daarom een gesprek aan met jouw werkgever om te achterhalen wat de achterliggende gedachten en redenen zijn. Neem desnoods iemand mee die aantekeningen maakt. Hierdoor krijg jij beter zicht op de werkelijke feiten, waardoor je een beter gevoel bij de situatie krijgt.

Dit leidt tot betere mogelijkheden om in de toekomst terug te keren binnen het bedrijf. Ook kun je de huidige situatie beter gebruiken als springplank naar de toekomst.

Het is belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zodat jij de beste beslissingen neemt. Dit is de basis voor de volgende stappen in je toekomst.

Voor en nadelen van outplacement afwegen

Zodra een outplacementtraject wordt aangeboden, ben jij degene die beslist. Neme dus de tijd om de voordelen ten opzichte van de nadelen tegen elkaar af te wegen.

Als het goed is, is een outplacementbureau een neutrale partij die je helpt bij het realiseren van een potentiële droombaan.

Onderzoek of het om een kort, middellang of lang traject met alles erop en eraan gaat. Word je online met een kluitje in het riet gestuurd of zijn er live gesprekken en trainingen. Wat is de reputatie van het bureau, wat zijn hun uitstroomcijfers en hebben ze testimonials van klanten?

Maak een lijstje van plussen en minnen, zodat je een afgewogen beslissing neemt.

Wet en regelgeving

Als het op outplacement aankomt, is er wet en regelgeving beschikbaar, zowel voor de werknemer als de werkgever. Deze regels zijn afhankelijk van diverse factoren. Neem jij bijvoorbeeld zelf ontslag of ontslaat de werkgever jou?

Mocht jij voor een outplacement traject komen te staan, maar weet je niet zeker wat je nu moet doen? Dan is het aan te raden om contact met ons op te nemen.

Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes zodat je achteraf niet voor verrassingen te staan komt. Niets is namelijk zo vervelend als het maken van een verkeerde keuze.

Outplacement in Heerenveen en Nieuwegein

In eerste instantie is outplacement balen. Maar de cursisten die we begeleiden zeggen achteraf, dat ze deze stap ei-gen-lijk veel eerder hadden moeten nemen.

Eén van deze cursisten is Errit. Hij werd weg georganiseerd en vond een baan die leuker bleek, dan zijn vorige baan, kijk zelf maar eventjes.


Door onze jarenlange expertise en ervaring, kunnen we je een succesgarantie bieden van 95%. De cursisten die we begeleiden, hoeven maart 3 X te solliciteren. Dan hebben ze niet gewoon een lullig baantje te pakken, maar echt hun droombaan!

Van harte welkom in Heerenveen of in Nieuwegein voor outplacement. We begeleiden je graag naar een mooie toekomst met veel voldoening.

Graag tot ziens,
Bodo
Reactie plaatsen