Outplacement in Nieuwegein (Utrecht)
Outplacement in Nieuwegein (Utrecht)

Outplacement in Nieuwegein (Utrecht)

Outplacement in Nieuwegein (Utrecht)

You’re out of place. Er is voor jou geen plaats meer. Dat is waar outplacement over gaat. Je baan kwijt? Hoe krijg ik snel een nieuwe baan? Deze eerste reactie is volstrekt logisch.

Maar wat is outplacement eigenlijk en wat komt erbij kijken?
Wat maakt outplacement in Nieuwegein (Utrecht) zo bijzonder?

Hoe komt het dat de cursisten outplacement bij LoopbaanRegisseur beoordelen met een 9.3?
En geeft LoopbaanRegisseur ook 95% succesgarantie bij outplacement in Nieuwegein (Utrecht)?

Wat is outplacement eigenlijk? 

Outplacement is het begeleiden van de werknemer naar een nieuwe baan buiten de huidige organisatie. Die nieuwe baan kan in dienstverband zijn, het kan als zzp-er zijn en sommige mensen vinden een combinatie van die twee juist prettig.

Outplacement heet ook wel ‘Van Werk naar Werk’, omdat je met je huidige werk als vertrekpunt naar je volgende werk begeleid wordt.

Van werk naar werk

Wat is van werk naar werk eigenlijk precies? Is het van werk tot je volgende baan of ook echt van werk tot en met je volgende werk?

Het hangt er vanaf, hoe lang de begeleiding duurt. Outplacementtrajecten worden door werkgevers vaak in blokken van 3 maanden  ingekocht. Als een werkgever heel erg op de centen is, kopen ze slechts 6 maanden begeleiding voor je in.

Als jij net wat meer begeleiding nodig hebt dan die 6 maanden, is het alsof je gaat slootjespringen, een aanloop neemt, die polsstok beetpakt en dat die stok dan halverwege in de blubber blijft staan, waardoor jij niet de overkant haalt, maar mooi omlaag glijdt en een nat pak haalt.

Voordat je een outplacementtraject accepteert, is het dus belangrijk in te schatten hoeveel maanden begeleiding jij nodig hebt en na te gaan hoeveel begeleiding jij gaat ontvangen.

Hoe lang duurt outplacement?

Als je werk zoekt, terwijl de banen voor het opscheppen liggen, dan is 3 maanden jobhunt en sollicitatiegesprekken voldoende en soms mag je daarvoor wel 6 maanden uittrekken. Daarom wordt voor jobhunt en solliciteren vaan tussen de 3 en 6 maanden gerekend.

Als je iets specifieks zoekt en/of de economie draait stroperig, dan zul je er harder aan moeten trekken om passende vacatures op te sporen, te solliciteren, uitgenodigd te worden en aangenomen te worden. Hoe slechter de economie, hoe minder vacatures en hoe meer concurrentie je hebt.

Voordat je gaat solliciteren, zul je je kwaliteiten en je talenten op een rijtje moeten krijgen. Aan de hand van je opleiding en werkervaring wordt uitgespit wat je precies kunt, waar je goed in bent en waarin je je passie kwijt kunt. En er wordt gekeken naar wat jij zelf het allerliefste zou willen doen, Misschien is het nu juist de tijd om nog een droom na te jagen.

In loopbaantermen vertaald hebben we het dan over de klassieke vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. daarvoor mag je 3 maanden rekenen, zodat het totale outplacement traject gemiddeld genomen zo'n 6 tot 9 maanden duurt.

Soms is de werknemer in een netelige ontslagkwestie verwikkeld. Ik heb ook wel meegemaakt, dat een werknemer na 25 jaar trouwe dienst compleet out of the blue werd weg georganiseerd. Dit kwam als een erg grote klap aan. En soms is er sprake van een burn-out of ziekte. In deze gevallen mag er eerst tijd en begeleiding ingeruimd worden voor verwerking van de ziekte, de burn-out en/of voor het verlies van de baan. In deze gevallen duurt de begeleiding 9 tot 12 maanden.

Uniek aan outplacement in Nieuwegein (Utrecht) bij LoopbaanRegisseur

LoopbaanRegisseur heeft in Heerenveen (Friesland) al 17,5 jaar ervaring met outplacement. We hebben er vele jaren over gedaan om tot die prachtige 95% succesgarantie toe te werken.

We hanteren bij bij outplacement in Nieuwegein (Utrecht) dezelfde aanpak als in Heerenveen (Friesland). En dat is dezelfde aanpak, die ons in Friesland zo succesvol heeft gemaakt. 

Wij zetten samen alles op alles om jouw traject te laten slagen. daarom begeleiden we je standaard tot en met de nieuwe baan die jij zo graag wilt. Niet zomaar een parkeerbaantje for the time being, maar echt de baan waar jij met hart en ziel op je plek bent. begin je te snappen, waarom onze cursisten zo enthousiast zijn over onze aanpak?


Als je weg moet

Als er gereorganiseerd wordt, dreigt ontslag. Dat is voor veel werknemers het moment om outplacement aan te bieden.

Overigens wordt dit moment soms ook door werkgevers aangegrepen om af te komen van personeel waar het minder mee klikt. In dat geval is de reden subjectief, ook al wordt er een sticker op geplat met een objectieve benaming.

In elk geval is het doel van outplacement de kans op een nieuwe baan voor jou zo groot mogelijk te maken. Ze daar zelf de goede sier mee maken, maar uiteindelijk pluk jij er de vruchten van.

Kun je zelf het initiatief voor outplacement nemen?

Meestal neemt een werkgever het initiatief voor outplacement, maar jazeker, ook jij kunt als werknemer het initiatief nemen.

Door de wettelijk verplichte transitievergoeding kun je namelijk een potje met geld meekrijgen, waaruit je outplacement kunt betalen, zodat je je kansen op een passende en passievolle baan zo groot mogelijk maakt. Op deze manier stel je je toekomst veilig.

Een 'hoofdpijndossier' minder

Er zijn situaties, waarbij het eigenlijk (meer dan) wenselijk is, dat werkgever en werknemer uit elkaar gaan. Als je al een poos uitgekeken bent op je job, als je enorm geen klik hebt met je (nieuwe) leidinggevende, als er veel personeelswisselingen zijn en jij het vertrouwen in de organisatie hebt verloren.

Een werkgever kan er behoorlijk tegenop zien om met jou een ontslag- of een exitgesprek te voeren. daarom draaien ze er een maandenlang omheen.

Als jij dan het initiatief neemt, kunnen ze daarom verrassend positief reageren, omdat je ze verlost van 'een pain in the je weet wel waar', ofwel van een 'hoofdpijndossier'.

Ordinaire koehandel

Je kunt jarenlang met grootse wederzijdse tevredenheid bij je werkgever werken een stapel aan prachtige functioneringsgesprekken opgebouwd hebben.

Op het moment, dat jij en je werkgever besluiten om uit elkaar te gaan, blijken die in de praktijk amper nog iets waard te zijn. The hunt has just begun en waar jullie eerst met lof over elkaar spraken, is nu de koehandel gestart.

Misschien heb je nog vakantiedagen en overuren staan die je uitbetaald wilt hebben en moet je werkgever je budget geven voor loopbaanbegeleiding en heb je recht op transitievergoeding. In 9 van de 10 gevallen gaan werkgevers hun best doen om jou zo min mogelijk geld mee te geven.

Tijd voor een arbeidsjurist?

Houd er rekening mee, dat sommige werkgevers schaamteloos ver gaan in hun financiële onderhandelingen met jou. Een manier die voor werkgevers super doeltreffend is, maar die werknemers als ultiem beledigend ervaren, is als je werkgever opent met een belachelijk laag bod.

Terwijl jij dan lekker verbolgen op de kast zit, zit je werkgever al de Euro's te tellen die dit oplevert. Dit is het beste moment om een arbeidsjurist in te schakelen. Het eerste gesprek is een gratis intake; maak daar vooral gebruik van!

Wellicht zou je al eerder een goede arbeidsjurist kunnen inschakelen. Wedden, dat als jouw baas ineens niet een mail van jou ontvangt, maar van je jurist, jouw mail en je eisen ineens een heel stuk serieuzer genomen worden?

Bovendien maken vrijwel alle werkgevers gebruik van adviseurs en juristen. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen, dat je een gelijkwaardige onderhandelingspartner wordt, zodat je je niet onder het tapijt laat schuiven.

Professionele begeleiding bij werk naar werk

Outplacement in Nieuwegein (Utrecht) biedt de grootste kans op succes met een ervaren professional. Het is verstandig om bij het bureau te vragen naar aantoonbare uitstroomcijfers en testimonials van klanten. Het traject kent verschillende fases.
 1. De eerste fase is de verwerking van het ontslag, want soms komt die klapt hard binnen. 
 2. Daarna worden (verborgen) talenten, competenties en wensen in kaart gebracht. 
 3. Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan welke banen het beste bij je passen. 
 4. Een loopbaanprofessional helpt je ook bij het opstellen van een sterk CV en LinkedIn-profiel en bij het schrijven van een goede motivatiebrief. 
 5. Er wordt aandacht besteed aan je presentatie en aan je elevator pitch
 6. De laatste fase is het gericht zoeken naar een nieuwe werkgever. 
 7. Je krijgt hands-on begeleiding bij het solliciteren.

Van intake tot sollicitatiehulp

Een outplacementtraject begint altijd met een intakegesprek. Dat kan live, via Skype of Zoom. Tijdens dat gesprek komt aan bod:
 1. Wat je huidige situatie is, 
 2. Waar je tegenaan loopt, 
 3. Wat voor hulp je nodig hebt en 
 4. Welke resultaten je mag verwachten. 
Wat ook aan bod komt is hoe het traject in elkaar steekt, want er zijn korte en oppervlakkige trajecten.

Er zijn er zijn snelle en oppervlakkigere online trajecten met maar een paar live gesprekjes en er zijn ook trajecten met grote diepgang. Deze trajecten zijn opgetuigd met meerdere live gesprekken en trainingen.

Onderzoek ook, hoe snel je telefoontje, mail of whatsapp wordt beantwoord als je hulp nodig hebt. Bij de snelle trajecten wordt extra persoonlijk contact niet op prijs gesteld.

het traject van outplacement in Nieuwegein (Utrecht) biedt veel diepgang en wordt uitgevoerd door een betrokken en ervaren loopbaanprofessional die voor je klaarstaat als je dat nodig hebt.

Van ontslag naar droombaan

Bij LoopbaanRegisseur heb je met outplacement in Nieuwegein (Utrecht) een unieke kans om van ontslag naar je droombaan te gaan.

De aanleiding van het traject hoeft bij je werkgever niet per sé de schoonheidsprijs te verdienen, maar vroeg of laat moet je verder. met je toekomst. Wij vinden een outplacementtraject pas een succes, als je je droombaan te pakken hebt en gaan daar ver in!

Dit kan trouwens een gouden moment zijn, als je plannen hebt om voor jezelf te beginnen.

Een nieuwe baan . . . en dan?

Als je voor outplacement kiest, kan enige nazorg handig zijn. Dit kun je zien als een vorm van sparren. Je kunt aangeven waar je tegenaan loopt binnen de nieuwe organisatie en wat handige manieren zijn om daarmee om te gaan. Op deze manier maak je een veilig en blijvende landing.

Loopbaanbegeleiding of outplacement?

Loopbaanbegeleiding duurt meestal 3 tot 6 maanden en outplacement duurt meestal 6 tot 12 maanden. Bij loopbaanbegeleiding wil je je talenten verder ontplooien, onderzoek je of je nog een match met de baan hebt en bepaal je je loopbaankoers voor de komende 10 jaar.

Outplacement in Nieuwegein (Utrecht) gaat verder dan loopbaanbegeleiding, omdat je bij outplacement begeleid wordt naar een volgende baan. Zo ver gaat het bij loopbaanbegeleiding zelden.

Outplacement wordt soms verward met loopbaanbegeleiding. Bij loopbaanbegeleiding loot het arbeidscontract gewoon door, terwijl dit bij outplacement juist wordt ontbonden.

Er zijn trouwens wel overeenkomsten tussen outplacement en loopbaanbegeleiding. Bij allebei de trajecten gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van jou als professional in relatie tot je carrièredoelen.

Samen met een loopbaanprofessional zoek je naar manieren om je kwaliteiten te verbeteren en de gestelde doelen te behalen.

Wie begeleidt je in je loopbaan?

Een goede loopbaanprofessional geeft jouw precies het duwtje in de rug op het moment dat je dat goed kunt gebruiken. Hij of zij weet instinctief en met de passende instrumenten het beste uit je te halen. Outplacement in Nieuwegein (Utrecht) maakt je loopbaandroom waar!

Maar de aanpak kan per bureau behoorlijk verschillen. kan behoorlijk verschillen. Als je aan outplacement doet, doe het dan goed. Het is verstandig verschillende bureaus met elkaar te vergelijken voor je een keuze maakt.

Vraag naar aantoonbare uitstroom resultaten en cijfers over klanttevredenheid, want uiteraard wil je alleen in zee met de beste specialist op dit gebied.

Outplacement in Nieuwegein (Utrecht) met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met outplacement; het succespercentage is 95%.
Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Wij begeleiden je tot en mét die volgende, super leuke baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel.
Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling.
Da's mijn core business en daarom van die hoge cijfers..

Interesse in outplacement in Nieuwegein (Utrecht) met 95% succesgarantie?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Je bent van harte welkom!
Klik op Afspraak maken.
Reactie plaatsen