Outplacement in Heerenveen (Friesland)
Outplacement in Heerenveen (Friesland)

Outplacement in Heerenveen (Friesland)

Outplacement in Heerenveen (Friesland)

Ben je overbodig aan het worden of ben je al overbodig? Is er voor jou geen plaats meer, maar waar dan wel? Dat is waar outplacement over gaat.

Je baan kwijt. You’re out of place. Jo binne net te plak. Da's Fries voor "je bent hier niet meer op je plek". Maar waar binne do te plak en waar ga je je draai weer vinden?

Outplacement roept vaak instant stress op.
Maar als je het handig aanpakt, kan het super veel opleveren.

Wat levert het op?

Wat levert outplacement in Heerenveen (Friesland) op?
Veel mensen staan er niet bij stil, omdat ze door de stress alleen maar denken aan wat ze kwijt raken.

Maar wat is outplacement eigenlijk en wat komt erbij kijken?
Wat maakt outplacement in Heerenveen (Friesland) zo bijzonder?

Hoe komt het dat de cursisten outplacement bij LoopbaanRegisseur beoordelen met een 9.3?
En geeft LoopbaanRegisseur ook 95% succesgarantie bij outplacement in Heerenveen (Friesland)?

Wat betekent outplacement eigenlijk precies? 

Bij outplacement in Heerenveen (Friesland) begeleiden we de werknemer naar een nieuwe baan bij een andere organisatie. Die nieuwe baan kan in dienstverband zijn, maar ook als zzp-er zijn en sommige mensen vinden een combinatie van die twee juist prettig.

Outplacement heet ook wel ‘Van Werk naar Werk’, omdat je vanaf je huidige werk naar je volgende werk begeleid wordt.

Van werk naar werk

En wat is van werk naar werk precies? Is het van werk tot werk of ook echt van werk tot en met je volgende werk, want dat schelt nogal een slok op een borrel?

Het hangt er vanaf, wat je werkgever en jij als doel kiezen. Soms sluiten de doelen van werkgever en werknemer op elkaar aan, maar soms staan ze haaks op elkaar.

Van werk naar werk door de bril van werkgevers

Sommige werkgevers hebben niet jouw loopbaan als primaire doel, maar hun portemonnaie en willen zo min mogelijk geld betalen per outplacementtraject. In het verlengde hiervan kan een werkgever kiezen voor trajecten van een half jaar met veel (men leze goedkope) online begeleiding.

Om je meteen maar even concreet houvast te geven: in dit geval hebben we het over trajecten vanaf ongeveer € 2.500,- excl. BTW met niet al te veel persoonlijke begeleiding.

Van werk naar werk door de bril van werknemers

Werknemers willen vaak iets heel anders. Zij willen graag zo lang en zo goed mogelijk begeleid worden. In hun dromen willen ze misschien wel gouden kansen aangereikt krijgen, terwijl ze thuis in hun luie stoel zitten.

Bij zo lang mogelijke loopbaanbegeleiding kun je denken aan 9 - 12 maanden en als je zo goed mogelijk begeleid wilt worden, dan graag door een loopbaan zwaargewicht met minimaal 10 jaar ervaring, aantoonbare resultaten en liefste een netwerk van werkgevers waar je gemakkelijk naar binnen gepraat wordt.

De naakte realiteit bij outplacement

De naakte realiteit laat een heel ander beeld zien. Outplacementtrajecten worden door werkgever in blokken van 3 maanden  ingekocht, want dat is lekker overzichtelijk en dat rekent makkelijk. 

Het inkopen van 3 blokken van 3 maanden levert de werkgever een factuur op van 9 maanden en dat is een heel ander bedrag dan de factuur voor een traject van 6 maanden. Vandaar, dat veel werkgevers de voorkeur hebben voor een traject van 6 maanden.  

Slootjespringen

Als je net wat meer begeleiding nodig hebt dan 6 maanden, is het alsof je gaat slootjespringen. Je neemt een aanloop en je pakt die polsstok beet. Terwijl je in die stok naar boven klimt, blijft die stok halverwege in de blubber staan.

Je dacht naar voren te gaan, maar nu haal je ineens de overkant niet. Zo glijd je halverwege mooi omlaag de sloot in.

Voordat je een outplacementtraject accepteert, is het dus belangrijk in te schatten hoeveel maanden begeleiding jij nodig hebt en na te gaan hoeveel begeleiding jij gaat ontvangen. Check ook even, of het begeleiding online is of echte, live begeleiding.

Hoe lang duurt outplacement?

Als je werk zoekt, terwijl de banen voor het opscheppen liggen, dan is 3 maanden jobhunt en sollicitatiegesprekken voldoende. Als er minder vacatures zin, mag je daarvoor wel 6 maanden uittrekken. Daarom wordt voor jobhunt en solliciteren vaak tussen de 3 en 6 maanden gerekend.

Als je iets specifieks zoekt en/of de economie draait stroperig, dan zul je er harder aan moeten trekken om passende vacatures op te sporen, te solliciteren, uitgenodigd te worden en aangenomen te worden. Hoe slechter de economie, hoe minder vacatures en hoe meer concurrentie je hebt.

Voordat je gaat solliciteren, zul je je kwaliteiten en talenten op een rijtje moeten krijgen. Aan de hand van je opleiding en werkervaring wordt uitgespit wat je precies kunt, waar je goed in bent en waarin je je passie kwijt kunt. Ook wordt gekeken naar wat jij zelf het allerliefste zou willen doen, Misschien is het nu juist de tijd om nog een droom na te jagen.

Vertaald in loopbaantermen hebben we het dan over de klassieke vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Daarvoor mag je 3 maanden rekenen, zodat het totale outplacement traject gemiddeld genomen zo'n 6 tot 9 maanden duurt.

Soms is de werknemer in een netelige ontslagkwestie verwikkeld. Ik heb ook wel meegemaakt, dat een werknemer na 25 jaar trouwe dienst compleet out of the blue weg werd georganiseerd. Dit kwam als een erg grote klap aan. En soms is er sprake van een burn-out of ziekte. In deze gevallen mag er eerst tijd en begeleiding ingeruimd worden voor verwerking van de ziekte, de burn-out en/of voor het verlies van de baan. In deze gevallen duurt de begeleiding 9 tot 12 maanden.

Uniek aan outplacement in Nieuwegein (Utrecht) bij LoopbaanRegisseur

LoopbaanRegisseur heeft in Heerenveen (Friesland) al 17,5 jaar ervaring met outplacement. We hebben er vele jaren over gedaan om tot het prachtige 95% succesgarantie te bereiken.

We hanteren bij outplacement in Nieuwegein (Utrecht) dezelfde aanpak als in Heerenveen (Friesland). Dat is dus dezelfde aanpak, die ons in Friesland zo succesvol heeft gemaakt. 

Samen zetten we alles op alles om jouw traject te laten slagen. Daarom begeleiden we je standaard tot en met de nieuwe baan die jij zo graag wilt. Niet zomaar een parkeerbaantje for the time being, maar echt de baan waar jij met hart en ziel op je plek bent. Begin je te snappen, waarom onze cursisten zo enthousiast zijn over onze aanpak?


Als je weg moet

Als er gereorganiseerd wordt, dreigt ontslag. Dat is voor veel werknemers het moment om outplacement aan te bieden.

Overigens wordt dit moment soms ook door werkgevers aangegrepen om af te komen van personeel waar het minder mee klikt. In dat geval is de reden subjectief, ook al wordt er een sticker op geplakt met een objectieve benaming.

In elk geval is het doel van outplacement de kans op een nieuwe baan voor jou zo groot mogelijk te maken. Daar maken ze zelf de goede sier mee, maar uiteindelijk pluk jij er de vruchten van.

Kun je zelf het initiatief voor outplacement nemen?

Meestal neemt een werkgever het initiatief voor outplacement, maar jazeker, ook jij kunt als werknemer het initiatief nemen.

Door de wettelijk verplichte transitievergoeding -die trouwens alleen geldt bij ontslag via UWV of kantonrechter- kun je namelijk een potje geld meekrijgen. Daaruit kun je je outplacement betalen, zodat je je kansen op een passende en passievolle baan zo groot mogelijk maakt. Op deze manier stel je je toekomst veilig.

Een 'hoofdpijndossier' minder

Er zijn situaties, waarbij het eigenlijk (meer dan) wenselijk is, dat werkgever en werknemer uit elkaar gaan. Als je al een poos uitgekeken bent op je job, als je enorm geen klik hebt met je (nieuwe) baas, als er veel personeelswisselingen zijn en jij het vertrouwen in de organisatie hebt verloren.

Een werkgever kan er behoorlijk tegenop zien om met jou een ontslag- of een exitgesprek te voeren. daarom draaien ze er soms maandenlang omheen.

Als jij dan het initiatief neemt, kunnen ze daarom verrassend positief reageren, omdat je ze verlost van 'een pain in the je weet wel waar', ofwel van een 'hoofdpijndossier'.

Ordinaire koehandel

Je kunt jarenlang met grootse wederzijdse tevredenheid bij je werkgever werken een stapel aan prachtige functioneringsgesprekken opgebouwd hebben.

Op het moment, dat jij en je werkgever besluiten uit elkaar te gaan, blijken die in de praktijk amper nog iets waard te zijn. The hunt has just begun en waar jullie eerst met lof over elkaar spraken, is nu de koehandel gestart.

Misschien heb je nog vakantiedagen en overuren staan die je uitbetaald wilt hebben en moet je werkgever je budget geven voor loopbaanbegeleiding en heb je recht op transitievergoeding. In 9 van de 10 gevallen gaan werkgevers hun best doen om jou zo min mogelijk geld mee te geven.

Tijd voor een arbeidsjurist?

Houd er rekening mee, dat sommige werkgevers schaamteloos ver gaan in hun financiële onderhandelingen met jou. Een manier die voor werkgevers super doeltreffend is, maar die werknemers als ultiem beledigend ervaren, is als je werkgever opent met een belachelijk laag bod.

On top of that worden er argumenten bijgehaald dat je al jaren onvoldoende zou functioneren en dat het bijzonder raar zou zijn dat je dat zelf niet in de gaten hebt en bovendien ben je bij je collega's al jaren de negatieve talk of the town.

Terwijl jij lekker verbolgen op de kast zit, zit je werkgever al de Euro's te tellen die dit oplevert. Dit is het beste moment om een arbeidsjurist in te schakelen. Het eerste gesprek is een gratis intake; maak daar vooral gebruik van!

Wellicht zou je al eerder een goede arbeidsjurist kunnen inschakelen. Wedden, dat als jouw baas ineens niet een mail van jou ontvangt, maar van je jurist, jouw mail en de eisen die je stelt ineens een heel stuk serieuzer genomen worden?

Bovendien maken vrijwel alle werkgevers gebruik van adviseurs en juristen. Daarom is het zaak om ervoor te zorgen, dat je een gelijkwaardige onderhandelingspartner wordt, zodat je je niet onder het tapijt laat schuiven.

Professionele begeleiding bij werk naar werk

Outplacement in Heerenveen (Friesland) biedt jou de grootste kans van slagen met een ervaren professional. Het is verstandig om bij het bureau te vragen naar aantoonbare uitstroomcijfers en testimonials van klanten. Het traject kent verschillende fases.
 1. De eerste fase is de verwerking van het ontslag, want soms komt die klapt hard binnen. 
 2. Daarna worden (verborgen) talenten, competenties en wensen in kaart gebracht. 
 3. Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan welke banen het beste bij je passen. 
 4. Een loopbaanprofessional helpt je ook bij het opstellen van een sterk CV en LinkedIn-profiel en bij het schrijven van een goede motivatiebrief. 
 5. Er wordt aandacht besteed aan je presentatie en aan je elevator pitch
 6. De laatste fase is het gericht zoeken naar een nieuwe werkgever. 
 7. Je krijgt hands-on begeleiding bij het solliciteren.

Van intake tot en met sollicitatiehulp

Een outplacementtraject begint altijd met een intakegesprek. Dat kan live, via Skype of Zoom. Tijdens dat gesprek komt aan bod:
 1. Wat je huidige situatie is, 
 2. Waar je tegenaan loopt, 
 3. Wat voor hulp je nodig hebt en 
 4. Welke resultaten je mag verwachten. 
Wat ook aan bod komt is hoe het traject in elkaar steekt, want er zijn korte en lange trajecten.

Er zijn snelle en oppervlakkigere online trajecten met slechts een paar live gesprekjes en er zijn ook trajecten met grote diepgang. Deze trajecten zijn opgetuigd met meerdere live gesprekken en trainingen.

Onderzoek ook, hoe snel je telefoontje, mail of whatsapp wordt beantwoord als je hulp nodig hebt. Bij de snelle trajecten wordt extra persoonlijk contact niet echt op prijs gesteld.

Het traject van outplacement in Heerenveen (Friesland) biedt veel diepgang en wordt uitgevoerd door een betrokken en ervaren loopbaanprofessional die voor jou klaarstaat als je dat nodig hebt.

Van ontslag naar droombaan

Bij LoopbaanRegisseur heb je met outplacement in Heerenveen (Friesland een unieke kans om van ontslag naar je droombaan te gaan.

De aanleiding en/of de aanloop van het traject hoeven bij je werkgever niet echt de schoonheidsprijs te verdienen, maar vroeg of laat moet je verder met je toekomst. Wij vinden een outplacementtraject pas een succes, als jij je droombaan te pakken hebt en gaan daar ver in!

Dit kan trouwens een gouden moment zijn, als je plannen hebt om voor jezelf te beginnen.

Een nieuwe baan . . . en dan?

Als je voor outplacement kiest, kan enige nazorg handig zijn. Dit kun je zien als een vorm van sparren. Je kunt aangeven waar je tegenaan loopt binnen de nieuwe organisatie en wat handige manieren zijn om daarmee om te gaan. Op deze manier maak je een veilig en blijvende landing.

Loopbaanbegeleiding of outplacement?

Loopbaanbegeleiding duurt meestal 3 tot 6 maanden en outplacement duurt meestal 6 tot 12 maanden. Bij loopbaanbegeleiding wil je je talenten verder ontplooien, onderzoek je of je nog een match met de baan hebt en bepaal je je loopbaankoers voor de komende 10 jaar.

Outplacement in Heerenveen (Friesland) gaat verder dan loopbaanbegeleiding, omdat je bij outplacement begeleid wordt naar een volgende baan. Zo ver gaat het bij loopbaanbegeleiding zelden.

Outplacement wordt soms verward met loopbaanbegeleiding. Bij loopbaanbegeleiding loot het arbeidscontract gewoon door, terwijl dit bij outplacement juist wordt ontbonden.

Er zijn trouwens wel overeenkomsten tussen outplacement en loopbaanbegeleiding. Bij allebei de trajecten gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van jou als professional in relatie tot je carrièredoelen.

Samen met een loopbaanprofessional zoek je naar manieren om je kwaliteiten te verbeteren en de gestelde doelen te behalen.

Wie begeleidt je in je loopbaan?

Een goede loopbaanprofessional geeft jouw precies het duwtje in de rug op het moment dat je dat goed kunt gebruiken. Hij of zij weet instinctief en met op maat gemaakte instrumenten het beste uit je te halen. Outplacement in Heerenveen (Friesland) maakt je loopbaandroom waar!

Maar de aanpak kan per bureau behoorlijk verschillen. kan behoorlijk verschillen. Als je aan outplacement doet, doe het dan goed. Het is verstandig verschillende bureaus met elkaar te vergelijken voor je een keuze maakt.

Vraag naar aantoonbare uitstroom resultaten en cijfers over klanttevredenheid, want uiteraard wil je alleen in zee met de beste specialist op dit gebied.

Outplacement in Heerenveen (Friesland) met bezieling

LoopbaanRegisseur heeft 17,5 jaar ervaring met outplacement; het succespercentage is 95%.
Iedereen heeft een ziel, maar weinigen weten hoe de ziel werkt.

Wij begeleiden je tot en mét die volgende, super leuke baan. De cursisten waarderen onze dienstverlening met een 8, 9 of 10 en hun volgende baan met een 9 of een dikke 10.

Toch zoeken de meeste mensen een baan met hart en ziel.
Daarom is het handig op zoek te gaan naar je bezieling.
Da's mijn core business en daarom van die hoge cijfers..

Interesse in outplacement in Heerenveen (Friesland) met 95% succesgarantie?

De koffie en thee zijn warm en parkeren is gratis.
Je bent van harte welkom!
Klik op Afspraak maken.
Reactie plaatsen