Handige tips bij outplacement voor werknemers
Handige tips bij outplacement voor werknemers

Tips bij outplacement voor werknemers

Handige tips bij outplacement voor werknemers

Ontslag is nooit leuk, maar meestal een situaties, waarbij outplacement in beeld komt. Liever had je dit niet gehad, maar nu het toch zover komt, wil je gewoon alles eruit slepen dat erin zit.

In dit artikel staan we kort en krachtig stil bij tips voor jou als werknemer, wanneer outplacement eraan zit te komen. Hierdoor kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en verzeker je jezelf van een goede toekomst.

Voorkom oneindig conflict

Als je in een outplacementtraject terecht komt, is het echt super belangrijk om een eindeloos conflict te voorkomen. Laat je niet verleiden om in onnodige strijd te gaan met het bedrijf waar je werkt.

Wat je vaak ziet, is dat werknemers zichzelf ziek melden. Het advies is om gewoon netjes naar werk te gaan en te doen alsof er niets aan de hand is. Zo houd je de eer aan jezelf en sta je sterker.

Als je jezelf ongeoorloofd ziek meldt, kan de advocaat van de werkgever op de stoep staan en dit wil je absoluut voorkomen.

Zorg tijdens de outplacement-procedure voor goede communicatie en zorg er niet voor dat de arbeidsrelatie gedurende de looptijd nog verstoord wordt.

Mocht je toch de kont tegen de krib willen gooien, overleg dit dan eerst met een arbeidsjurist.

Kijk goed wat je tekent bij outplacement

Bij een outplacementtraject is ondertekening vaak noodzakelijk. In deze situaties is het van groot belang om jezelf goed te informeren voordat je iets tekent.

Arbeidsrecht is namelijk echt een vak apart en voordat je iets tekent wil je goed uitgezocht hebben, of je alles juridisch goed getackeld hebt. Ga daarom voordat je iets tekent naar een specialist op gebied van arbeidsrecht. Hierdoor weet je zeker dat je niet iets tekent waar je achteraf spijt van krijgt.

Houd je emoties in bedwang

Emoties kunnen hoog oplopen, want horen dat je wellicht ontslagen wordt is nooit fijn. reageer daarom niet direct als er een outplacementtraject wordt aangeboden. Luister, schrijf mee en zeg dat je er met een aantal dagen op terugkomt.

Vraag de onderbouwing en stukken op en laat het eerst even bezinken. Reageren en beslissingen op emoties is namelijk hetgeen dat je absoluut wilt voorkomen. Zodra je weer bent hersteld van het slechte nieuws is het advies om alles door te nemen en om met een antwoord te komen.

Laat je antwoord nog even door een specialist controleren voordat je het verstuurt.

Vraag bij outplacement altijd juridisch advies

Sta jij op het punt een outplacementtraject in te gaan, dan is het sterk aan te raden om op juridisch gebied een aantal vragen te beantwoorden.

Ten eerste is het goed om te kijken of jouw werkgever jou zomaar kan ontslaan en of je recht hebt op een WW-uitkering. Daarnaast kun je jezelf ook afvragen of je recht op een ontslagvergoeding en in welke vorm je uit elkaar gaat.

Tot slot is het ook goed om de bedingen in je contract te bekijken en of hieraan gehouden dient te worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld aan een concurrentiebeding denken.

Huur een outplacement-specialist in

Ontslagen worden is geen grapje, but that shit happens, you know. Het he=gebeurt vaak en het begint haast de gewoonste zaak van de wereld te worden.

Door wie wil je je laten begeleiden? Doel is om je werkgever met zo min mogelijk kleerscheuren en zo veel mogelijke wederzijdse goodwill te verlaten. Verder kan een outplacement-specialist zo groot mogelijke kansen voor je scheppen op een goede toekomst.

Huur niet de eerste de beste parttime loopbaanbegeleider in, maar een outplacement-specialist met een aantoonbare staat van dienst.

Bij outplacement welkom in Heerenveen en Nieuwegein

De cursisten die we bij outplacement begeleiden, beoordelen onze dienstverlening met een 8, een 9 of een 10. Hun nieuwe baan geven ze een 9 of een dikke 10. Dat is waar we het voor doen! Achteraf zeggen ze, dat ze deze stap ei-gen-lijk veel eerder hadden moeten nemen.

Eén van deze cursisten is Herman. Hij werd op een lullige manier weg georganiseerd en vond een baan die leuker bleek, dan zijn vorige baan, kijk zelf maar eventjes.


Door onze jarenlange expertise en ervaring, kunnen we je een succesgarantie bieden van 95%. De cursisten die we begeleiden, hoeven maart 3 X te solliciteren. Dan hebben ze niet gewoon een lullig baantje te pakken, maar echt hun droombaan!

Van harte welkom in Heerenveen of in Nieuwegein voor outplacement. We begeleiden je graag naar een mooie toekomst met veel voldoening.

Graag tot ziens,
Bodo
Reactie plaatsen