Page content

Outplacement

Outplacement

Outplacement. Wat is outplacement en wat zijn de do’s and dont’s. Hier lees je alles over outplacement.Wat is outplacement en hoe vind je een nieuwe baan?

Outplacement vinden de meeste mensen naar. Je wordt gevraagd te vertrekken. Je moet je opofferen, zodat andere collega’s kunnen blijven. Hoe moet de mededeling incasseren? Hoe vind je weer een nieuwe baan?

Outplacement

Outplacement

Outplacement

Wat is Outplacement?

Volgens Wikipedia is outplacement:

Outplacement of ontslagbegeleiding slaat op begeleidende diensten om ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe betrekking of bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige.

Een outplacementprogramma voorziet enkele vaste onderwerpen:

 • opvang en psychologische ondersteuning om het trauma van het ontslag te verwerken
 • opmaken van een professionele balans: zoeken naar competenties
 • verkennen van de arbeidsmarkt
 • leren van specifieke technieken om te solliciteren
 • een blijvende ondersteuning tijdens het zoeken
 • advies bij het onderhandelen van een nieuw contract
 • opvolging bij aanvang op een nieuwe werkplek.

Eerste Hulp Bij Outplacement

 1. Relax. Het klinkt raar, maar adem in en adem uit. De beste beslissingen neem je niet als angst of adrenaline door je lijf giert, maar als je in een meer ontspannen bent
 2. Wat is the wordt case scenario? Bij outplacement is er sprake van beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden zoals dat heet. Bereken hoeveel maanden WW je krijgt
 3. Elke maand salaris die je meekrijgt, kun je opdelen in 3 stukjes. Daarmee heb je 3 maanden aanvulling op je WW. Nu kun je uitrekenen hoeveel maanden je 100% salaris hebt
 4. Als je een bedrag meekrijgt voor loopbaanbegeleiding, huur dan een loopbaancoach in. In je eentje ga je harder, samen kom je verder
 5. Neem eerst de tijd om e.e.a. te verwerken en een plek te geven
 6. Da dan op zoek naar je talenten en je loopbaankoers
 7. Update je CV
 8. Update ook je LinkedIn profiel en nodig mensen uit die het werk doen dat jij zoekt, nodig ook P&O-ers en intercenten uit. Ga in groepen met hen praten
 9. Schakel ook hulp in via Facebook
 10. Ga veel netwerken en koffie drinken
 11. Google op veel gestelde vragen in het sollicitatiegesprek en oefen de antwoorden
 12. Bij sollicitatiegesprekken kijk, luister en voel of er warmte in de tent zit. Als je op je werk niet tenminste één keer per dag de slappe lach kunt hebben, moet je maken dat je wegkomt. Alles gedijt bij warmte, ook collega’s en omzet.

Wat heb je nodig bij outplacement?

Kort Programma. De ene persoon heeft talenten en koers redelijk op een rijtje staan en wil even weten wat de laatste trends zijn op gebied van Curriculum Vitae, LinkedIn en solliciteren.

Gemiddeld Programma. De andere persoon weet al wel dat het steeds minder een match is met de functie en/of met de werkgever, maar heeft even de tijd nodig om de boel op een rijtje te zetten en gaat pas daarna netwerken en solliciteren.

Inspirerend Programma. Er zijn ook mensen die al een poosje rondlopen met de vraag: “wat ga je doen als je groot bent”? Ze hebben inspiratie en bezieling nodig. Ze werken niet alleen voor het geld, maar ook voor passie en voor bezieling. In dat geval is een programma nodig met diepgang.

Hoe selecteer je een bureau of loopbaanprofessional?

Als eerste is het succespercentage belangrijk. Hoeveel % van de outplacementtrajecten verloopt succesvol. is dat aantoonbaar met bijvoorbeeld testimonials?

Kijk en onderzoek waar de grootste kracht ligt van het bureau of de loopbaanprofessional. Is de aanpak kort, krachtig en vooral praktisch? Is de aanpak uitgebreider, gestructureerd, met testjes en invulrijtjes? Of wordt er gewerkt met inspirerende methodieken die je bij je passie en bezieling brengen?

LoopbaanRegisseur is gespecialiseerd in passie en bezieling, zodat je duurzaam met plezier en vervulling naar je werk gaat. Voor meer info klik op Outplacement LoopbaanRegisseur.

Outplacement een Vloek of een Zegen?

Voor de meeste mensen is outplacement in eerste instantie een vloek. Het betekent gedoe. Vooralsnog werken bij een werkgever waar de sfeer niet al te best is, verlies van je baan, je salaris, collega’s en vastigheid.

Outplacement betekent ook jezelf, je talenten, je koers en passie weer op een rijtje krijgen, je CV en je LinkedIn profiel bijwerken, netwerken en solliciteren. Dus een aantal maanden gedoe, onzekerheid en ploeteren op de arbeidsmarkt.

De meeste kandidaten die ik begeleid zeggen echter: “oooh eigenlijk had ik dit veel eerder moeten doen”. Outplacement kan je de kans geven om jezelf opnieuw uit te vinden en super leuk werk te vinden.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle aanpak van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn, klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Outplacement

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.