Zo goed mogelijk presenteren doe je zo
Zo goed mogelijk presenteren doe je zo

Zo goed mogelijk presenteren doe je zo

Zo goed mogelijk presenteren doe je zo

Presenteren? Een verpletterende eerste indruk maken? Ja, dat kun jij ook. En dat is nodig ook!

Tegenwoordig krijgen bedrijven honderden sollicitaties binnen. Zaak dus om je zo te presenteren dat jij als enige van de stapel brieven overblijft.

De crux? Durf je volledig te laten zien. Iedereen mag weten wie je bent, wat je drijft en wat je wilt. Bescheidenheid siert de mens, maar niet de sollicitant.

Bescheidenheid siert de mens, maar niet de sollicitant!

Mensen zijn voorzichtig en van nature risicomijdend. Weigeren zichzelf op de borst te kloppen en kijken liever de kat uit de boom. Veel effect zal een dergelijke houding niet sorteren. Je moet opvallen en jezelf op de best mogelijke wijze presenteren, althans als je kans wil maken op die droombaan.

"Het gaat toch om de inhoudelijke kwaliteit" zeggen mijn cursisten tegen me. Yeah right. Iedereen kent de schreeuwerige reclame van de Media Markt en het is juist zonder schaamte, dat Trump president werd. Dat is het resultaat van jezelf ijzersterk presenteren.

Presenteren doe je niet alleen in een gesprek aan tafel. Dat doe je al met je CV en je sollicitatiebrief. In alles is het zaak je zo te presenteren dat jouw brief niet vergeten wordt, wat zeg ik, dattie meteen boven aan komt, zodat je subito snel uitgenodigd wordt.

Je hebt nou eenmaal sterke en zwakke punten. Kom er gewoon voor uit. Zeg wat je goed kunt en hoe jij met jouw talenten zorgt dat elk bedrijf beter gaat presteren. Zorg wel wat je de woorden waar kunt maken.

Maak al in de eerste paar seconden een verpletterende indruk

Uiteraard wordt presenteren vaak gerelateerd aan het sollicitatiegesprek. Wist je dat het begin van het gesprek het belangrijkste is? Dat de meeste werkgevers al na luttele seconden weten of dit hun man of vrouw wordt of niet?

Zaak dus goed na te denken hoe jij die verpletterende eerste indruk gaat maken. Want in de eerste vijf tellen moet het al gebeuren.

Voor ondersteuning en voor de nodige tips

Gooi alle remmen los. Laat je zien en durf dat vooral. Doe het anders als je gewend was en anders dan de rest. Denk je dat je wat coaching kunt gebruiken bij je presentatie? Word je graag even met de neus op de feiten gedrukt of weet je eigenlijk niet eens meer waar jij het verschil kunt maken?

Een bezoek aan de LoopbaanRegisseur is dan een aanrader.  Hij zal je ondersteunen om je sterke punten te herkennen. En dat geeft alleen al zelfvertrouwen.

Hoewel de Loopbaanregisseur je kan ondersteunen en tips kan geven, moet het wel uit jezelf komen. Als het uit jezelf komt, dan ben je ook in staat dat uit te stralen. Dan maak je wel echt die verpletterende eerste indruk. En die is essentieel!.

De kledingkeuze: voor de gelegenheid of kleding die bij je past. 

Natuurlijk spelen ook zaken als je kleding een rol. Hoe ga je op gesprek? Wat wil je uitstralen en past de kleding die je draagt wel bij je persoonlijkheid?

Wat geef je de voorkeur? Kleding voor de gelegenheid, of kleding die iets over jou en je persoonlijkheid vertellen? Leuke dingen om eens goed over na te denken. Doe dat met behulp van de LoopbaanRegisseur.  Dan weet je weer wie je bent en weet jij jezelf op de beste wijze te presenteren.

Hekel aan presenteren

Herman heeft een hekel aan zichzelf presenteren. "Ik ben toch geen trending topic" zegt ie dan. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Zoals Friezen zeggen: "Ik wol gjin brutale Hollander zijn mei un grutte mule". 

Ook als je net als Herman introvert bent, kun je jezelf overtuigend presenteren.Wat zou je vinden van 95% zekerheid, dat je die baan ook echt vindt, net als Herman? Als er iemand is die echt op een lullige manier ontslagen is, dan is het Herman. gelukkig issie weer heelmaal goed op zijn pootjes terecht gekomen en helemaal happy in zijn loopbaan. Om het artikel te lezen en het filmpje te zien klik op Herman presenteert zichzelf (heeft ie `n hekel aan). 

Hoe presenteer jij jezelf in je CV?

Wil je je je optimaal leren presenteren om easy en doeltreffend te solliciteren? Dan ben je bij LoopbaanRegisseur aan het juiste adres. Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dat kan live, per Skype of via Zoom.

Je kunt ook als de wiedeweerga aan de slag met je CV. Als je gratis wat onmisbare tips wilt, klik dan op Van wergwerp CV naar uitnodig CV. Er is een gratis gedeelte en er is een uitgebreid betaald gedeelte met alles erop en eraan incl. 10 voorbeeld CV's voor € 47,-.

Leren presenteren in Nieuwegein en Heerenveen

Wil je je authentiek en krachtig leren presenteren? Dan ben je van harte welkom op onze vestigingen in Nieuwegein en Heerenveen. Voor meer info klik op De 7 Trainingen van LoopbaanRegisseur en scroll door naar training no. 5.

Cheers,
Bodo

Reactie plaatsen