Feestelijk en failproof solliciteren
Feestelijk en failproof solliciteren

Feestelijk en failproof solliciteren

Feestelijk en failproof solliciteren

Wat is de meest gestelde vraag bij sollicitaties? Zo heb je het sollicitatiegesprek in 15 min. in the pocket. Feestelijk en failproof solliciteren!


De meest gestelde vraag bij sollicitaties?

De meest gestelde vraag ever bij sollicitaties? Deze vraag staat echt by far op numéro uno! Hoooogst zelden slaan ze deze sollicitatievraag over. Komt ie: "Vertel eens wat over jezelf?"

Het is meteen de kloterigggste vraag die je je kunt voorstellen, want wat is handig om te antwoorden? Als je bij deze vraag die bal niet meedogenloos hard in het doel schopt, wordt het zo'n knullig balletje die richting het doel hobbelt. 

Het sollicitatiegesprek in 15 min. in the pocket

Je wilt het sollicitatiegesprek in 15 min. in the pocket hebben toch? Hoe zou jij het vinden als je van tevoren weet, hoe je die sollicitatiebal keihard het sollicitatiedoel in trapt? Hoeveel stress spaart je dat?

Dan kun je gewoon lekker chill en relaxed naar het sollicitatiegesprek gaan. Weet je wat dan de grap is? Als je relaxed bent, sta je vanzelf meer open voor allerlei subtiele signalen die je dan ook nog een keertje beter interpreteert. Zo sta je lekker sterk tijdens sollicitaties. 

Feestelijk en failproof solliciteren

Feestelijk en failproof solliciteren staat en valt met het eerste kwartier. weet je wat de pest is? De vraag: "Vertel eens wat over jezelf" valt in de categorie 'hang yourself up questions'. Als je de vraag niet juist beantwoordt, hang je jezelf genadeloos op. Met die vraag houden ze gewoon de strop voor je kop. 

Ik leer al mijn solliciterende klanten, hoe ze feestelijk en failproof solliciteren. Dat doe je met de juiste elevator pitch. Dat is je 2 minuten presentatie. Ze noemen het ook wel your sticky story. Met the right story that sticks heb je het sollicitatiegesprek binnen een kwartier op zak. 

Stotteren tijdens het solliciteren

Ben je trouwens toevallig een beetje bang om te stotteren tijdens het solliciteren? No sweat! In veel reclamefilmpjes maakt de hoofdpersoon een sullige uitglijder. Dat maakt deze persoon X-tra cute en aanraakbaar. Met een klein versprekinkje verhoog je daarom je charisma.

Want weet je wat er eigenlijk gebeurt? Het sollicitatiegesprek activeert de interne criticaster to the max! Sodeknetter, wat geven we onszelf veel slaag bij het eerste het beste sollicitatievoutje 😂.

Pitchen uit je buik

De perfecte manier om de meest gestelde sollicitatievraag ever te beantwoorden is met de elevator pitch. Het is alleen de kunst om geen rationele pitch in elkaar te zetten en dat is precies waar het wringt. Als je pitches kijkt op Google of op YouTube, dan zie je dat ze vaak strak uit het hoofd geleerd zijn en stoot af. 

Hoe je kijkers aantrekt? Zal ik een tipje van de sluier oplichten? Door iets in je pitch te verwerken wat je kwetsbaar maakt. Vertel over hoe je weg georganiseerd werd of vertel iets over je burn-out. Vertel er vooral bij wat je ervan hebt geleerd. Dan toon je je kwetsbaar en het is kwetsbaarheid die verbindt. Wil jij ook ijzersterk solliciteren? Klik op

Ja Bodo leer mij feestelijk en failproof solliciteren met 95% succesgarantie!

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Reactie plaatsen