Hoe stel ik een curriculum vitae op?
Hoe stel ik een curriculum vitae op?

Hoe stel ik een curriculum vitae op?

Hoe stel ik een curriculum vitae op?

Het vinden van een leuke baan, dat willen we natuurlijk allemaal. Ons leven speelt zich voor een groot gedeelte af op de werkvloer. Heb jij een baan die jij niet leuk vindt? Een baan waar jij geen energie van krijgt en ervoor zorgt dat jij geen zin hebt om te beginnen? Dan is het verstandig op zoek te gaan naar een andere baan.

Wat als je blijft hangen en geen andere baan zoekt? Eerst word je wat passief. Zeg maar niet lui, maar gewoon erg efficiënt, grinnik. Dat houd je wel eventjes vol hoor, maar dat gaat ten koste van je reservebatterij. Dan zou je zelfs in een burn-out terecht kunnen komen.

Dit wil je natuurlijk voorkomen, kies er daarom voor om te solliciteren. Wil jij gaan solliciteren? Dan zal je een goed curriculum vitae op moeten stellen. Weet jij niet goed hoe je dit moet doen of heb jij hier tips bij nodig? Dan is het verstandig om dit artikel goed door te lezen.

Begin met je contactgegevens

Een curriculum vitae heeft een duidelijk volgorde. Je wilt natuurlijk zo professioneel mogelijk overkomen, daarom zal de opbouw van je cv moeten kloppen.

Het is gebruikelijk om te beginnen bij je contactgegevens. Denk hierbij aan je voor- en achternaam, je geboortedatum, je adres, je e mailadres en natuurlijk je telefoonnummer.

Heb jij dit allemaal geformuleerd? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een stukje over jezelf te schrijven. Hiermee kan jij ervoor zorgen dat je pas echt opvalt.

Maak dit stukje persoonlijk en stel jezelf zo goed mogelijk voor. Dit maakt van je CV meer dan alleen een stukje papier en je krijgt er een 'cv met smoel' van.

Werkervaring op je cv

De volgende stap tijdens het opstellen van je CV is eigenlijk de belangrijkste stap. Namelijk het formuleren van je werkervaring. Hierbij is het belangrijk dat jij ervoor kiest om werkgevers op je CV te formuleren waar jij ook daadwerkelijk goed gepresteerd hebt.

Heb jij ergens een aantal maanden gewerkt, maar was dit geen succes? Dan is het verstandig om dit niet op je CV te zetten. Dit roept vragen op en wie weet kiest jouw droom werkgever ervoor om contact op te zoeken met deze partij?

Verder is het belangrijk om geen flinke gaten in je CV te hebben. Heb jij weinig werkervaring? Dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld vrijwilligerswerk op je CV te plaatsen. Sterker nog, veel werkgevers zien dit als een groot pluspunt. Heb jij aan leuke projecten meegewerkt? Plaats deze dan ook op je CV!

Je opleidingen

Je opleidingen, deze mag je absoluut niet vergeten tijdens het maken van je CV. Je bent toch niet voor niets al die jaren naar school toe gegaan? Zorg ervoor dat je geen opleiding vergeet en ook een interessante minor of scriptie mag niet vergeten worden.

Vaardigheden

Heb jij nog vaardigheden waar je trots op bent en waar een potentiële werkgever ook daadwerkelijk wat aan heeft? Dan is het slim om deze ook op je CV te zetten. Denk hierbij aan vreemde talen die je misschien spreekt of de kennis die je van Word of Excel hebt. Deze extra vaardigheden zorgen ervoor dat je misschien nog meer kans maakt op jouw droombaan. Wees daarom verstandig en vergeet deze niet.

Heb jij een wegwerp cv of een uitnodig cv?

Slechts 5% van de sollicitanten ontvangt een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek. Maar liefst 95% van de sollicitanten solliciteert helaas. voor noppes. Daarom solliciteer je dus vaker om afgewezen te worden dan om uitgenodigd te worden.

Dat ligt compleet andersom bij mijn cursisten. Zij hoeven maar 3 X uitgenodigd te worden. Ze krijgen van mij namelijk de CV-code in handen. Ze maken geen wegwerp cv, maar een uitnodig cv. Dat ging ook zo bij Sanne, kijk zelf maar eventjes.


Een cv waarmee je for sure uitgenodigd wordt?

Wil je een cv, waarmee je for sure uitgenodigd wordt? Dan heb ik wat leuks voor je!

Heb al mijn expertise -ja echt alles wat ik van cv's weet- van maar liefst 25 jaar vastgelegd in een online e-boek en in een online cv-masterclass.

Het online e-boek is helemaal gratis en zit vol met tips die je niet mag missen, als je met je cv en motivatiebrief keihard raak wilt schieten.

De online cv-masterclass met werkelijk alles erop en eraan kost € 47,- inclusief 10 voorbeeld cv's van cursisten die ik begeleid heb en die met dit cv de baan kregen die ze zochten.

Voor meer info klik op Heb jij een wegwerp cv?

Succes met solliciteren gewenst,
Bodo
Reactie plaatsen