Heeft jouw CV charisma to the max?
Heeft jouw CV charisma to the max?

Heeft jouw CV charisma to the max?

Heeft jouw CV charisma to the max?

Wanneer is jouw CV zo sterk 💪, dat je wegkomt 🏃‍♀️ met een spelfout? Heeft jouw CV 🔌 charisma 💥 to the MAX?


Heb jij een spelfout in je CV?

Heb jij een spelfout in je CV? Grote kans, dat je CV dan onmiddelijk digitaal afgeschoten wordt. Soms ontvang je niet eens een afwijzing voor je sollicitatie en heb je je CV en motivatiebrief blijkbaar voor de kat zijn viool gemaild. 

Er zijn ook sollicitanten die ik heb begeleid met één of meerdere spelfouten in hun CV, een motivatiebrief waar mijn tenen zo krom van trekken, dat het puntje van mijn schoenen achter mijn hak blijft haken. En toch werden ze uitgenodigd om te komen solliciteren én aangenomen. 

Waarin zit `em de magie van een uitnodigend CV?

Veel CV's missen magie. Er zijn nogal wat CV's die uitblinken in anti-magie. Met de komst van AI zijn we meer dan ooit gespitst op echt en nep. CV's die magie missen zijn die CV's die we inhoudelijk ervaren als kloppend, maar we voelen `em niet. Keurige woordkeuzes, maar we missen de passie, laat staan dat we er g&!l van worden. 

Het liefste wil je een CV, waarvan de lezer het g@!le kippenvel van krijgt toch? En geen CV als een droge oude krant, zo'n fantasieloos knip- en plak-evalletje, dat met de fantasie als AI de talenten letterlijk uit de vacaturetekst heeft. So don't even go there please?

Hoe maak je je CV authentiek?

In de 1e plaats is een uitnodig-CV authentiek. Het laat jou zien en niet de vacaturewoorden in een andere volgorde. Benoem jouw eigen talenten en het liefste je zielstalenten, want daarmee sta je het sterkste en dat voelt de selecteur dwars door je CV heen. Zo komt je CV tot leven. 

Oh ja, by the way, ik schrijf CV expres met hoofdletters want het is mijn core business, dus niet meteen punaisepissen op de manier waarop ik mijn vrijheid als schrijver en loopbaankunstenaar invul ok? Dat is mijn manier van professioneel authentiek zijn. 

Hoe maak je een CV met magie?

Hoe je een CV met magie maakt? Door je nog bloter dan bloot te geven. Door met de lezer te delen wat in jouw privéleven je grootste en diepste pijn is geweest en hoe deze zielspijn je tot het uiterste heeft gedreven om het beste uit jezelf te halen. 

Een voorbeeld? In het filmpje noem ik 2 concrete voorbeelden. Nog een voorbeeld? Komt ie. Zo'n 10 jaar geleden begeleidde ik Rijna. Zij en haar man Frans hebben 2 levende kinderen en 13 miskramen gekregen. Ik werk met loopbaan- en met familieopstellingen en we hebben alle 13 miskramen opgesteld. Ze heeft ze allemaal één voor één in haar armen genomen, nog even van ze gehouden en ze weggebracht naar hun rustplaats bij God. Inmiddels zijn ze al jaren pleegouders van kinderen wiens ouders door geweld, drugs, etc. uit de ouderlijke macht zijn ontzet. Je levensopdracht en je (be-) roeping zitten verborgen onder je grootste verdriet. Je maakt een magisch CV, als je je verdriet, je levensopdracht en je (be-) roeping in je CV weet te verwerken. Da's nog eens een ijzersterk uitnodig-CV!

Het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV?

Wat het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV is? In je wegwerp-CV laat je weinig van jezelf zien. Daarom mist het charisma. De tekst mist CV-maggi, er zit geen energie in en tussen de regels door is het ook morsdood. 

Je CV kan voor een recruiter of selecteur printbaar zijn als een urn draagbaar is. Maar als jouw CV net zo dood is als die urn, dan wordt het `em niet. Het geheim, van een uitnodig-CV waarmee je de selecteur triggert om je uit te nodigen is, je in je CV en motivatiemail alive & kicking bent. Dat maakt jouw CV levendig en zo krijg je een levendig sollicitatiegesprek.

Wil jij je van je dooie wegwerp-CV een levendig uitnodig-CV maken?

Als jij de regie in je loopbaan wilt, geen CV hebben dat je als een lijkwade over de kist drappeert met daarin het lijk van jou als sollicitant. Zal ik je helpen? Mag ik jou als sollicitant reanimeren? Gaan we samen ervoor zorgen, dat jij een alive & kicking CV hebt. Zo pak jij in je CV de regie. 

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen