Wat is het doel van je CV?
Wat is het doel van je CV?

Wat is het doel van je CV?

Wat is het doel van je CV?

Wat is het doel van je CV? Heb jij een CV-doelstelling in je CV staan? Hoe schrijf je je professionele doelstelling in je curriculum vitae?


Wat is het doel van je CV? 

Wat is het doel van je CV, dat is waarmee de meeste sollicitanten al meteen al  de mist in gaan. Een CV in elkaar zetten kan met een paar kwartiertjes al klaar zijn. Wil je alleen geen afwijs-, maar een uitnodig-CV in elkaar zetten, dan komt er eventjes wat meer bij kijken.

Ik heb in de eerste plaats slecht nieuws. Een inhoudelijk sterk CV, daar gaat nou eenmaal aardig wat tijd en moeite in zitten. In de tweede plaats moet je je CV niet als een bord met Nasi helemaal vol plempen, want het oog eet ook mee. En je CV moet een doel hebben, dat je ook duidelijk vermeldt.

Persoonlijk doel van jouw curriculum vitae

Jouw curriculum vitae heeft een persoonlijk doel en een professioneel doel. Het professionele, zakelijke doel daar kom ik zo meteen op, dus ik begin met het persoonlijke doel.

Ja tuurlijk, één van jouw persoonlijke doelen is om jezelf te presenteren, maar dat is niet het belangrijkste doel van je CV. Het aller belangrijkste doel van jouw resumé is om uitgenodigd te worden.

Hoe word je met je CV uitgenodigd?

Om ervoor te zorgen dat je met jouw CV uitgenodigd wordt voor het sollicitatiegesprek, moet je je even in de schoenen van de selecteur (de HRM-functionaris, van de Recruiter of van de Intercedente) verplaatsen.

Wat elke selecteur kenmerkt, is tijdtekort. Ze willen en moeten allemaal meer dan dat ze er de tijd voor hebben. Daarom zitten ze niet te wachten op jouw CV dat even lang is als een rol behang. Doe er nog een motivatiebrief bij van 2 kantjes, lettergrootte 9 en info die hetzelfde is als in je CV en de selecteur haakt in no time compleet af.

Presenteer je aan de professional als professional

Elke selecteur is een professional. Als het goed is, ben jij dat ook. In je CV + motivatiemail praat je dus van professional tot professional. Daarom houd je je CV kort & krachtig, want jij weet als geen ander: tijd = geld en te veel tijd + altijd gedoe!

Presenteer je aan de professional als professional door te beseffen welke info deze professional zoekt en hoe je deze easy peasy in lekkerbekkende cijfers & feiten in tasty pieces in je CV drappeert.

Heb jij een CV-doelstelling in je CV staan?

Als twintiger en soms ook als als dertiger kom je er nog mee weg om geen duidelijk doel in je CV te hebben. Zo van: graag solliciteer ik op deze baan, ik heb er werkervaring in, ik heb precies de goede talenten, dus ik denk dat ik het goed kan. Daarna wordt het als professional hoog tijd voor een CV-doelstelling.

Een CV-doelstelling is een professionele doelstelling die je op je CV vermeldt en waarmee je duidelijk maakt wat je de komende jaren in je carrière wilt bereiken en met welke vaardigheden en kwaliteiten jij je carrièredoelstelling gaat behalen.

Hoe schrijf je je professionele doelstelling in je curriculum vitae?

Als je een baan zoekt die een logische vervolgstap op je huidige baan is, houd je je professionele doelstelling kort en krachtig. Vermeld wat je in je volgende baan en bij je volgende werkgever hoopt aan te treffen en waarom je dat nu mist.

Hoe meer je volgende stap afwijkt van je huidige baan, hoe meer je beter specifiek kunt uitlek kunt uitleggen, wat jou tot deze stap motiveert. Soms is dat een persoonlijke gebeurtenis, zoals de komst van een kind, een brun-out of mantelzorg. Wees daarover open en eerlijk.

Wanneer pakt een professionele doelstelling de selecteur?

Een professionele doelstelling is eigenlijk een mini elevator pitch. Daarom schrijf ik met elke cursist eerst de elevator pitch uit, voordat we samen aan je CV beginnen.

Met een sterke pitch heb je in het sollicitatiegesprek meteen antwoord op de meest gestelde vraag ever: "Vertelt u eens wat over uzelf". Daarom sla je met een pakkende pitch meteen 2 vliegen in 1 klap.

Transformeer je flubberende afwijs-CV in `n doelgericht uitnodig-CV

Heb jij zo'n blubberend afwijs-CV, dat als een oud en vaak gewassen T-shirt met verdraaide naden alle kanten uit zwiebert en daardoor de pluspunten van je lichaam verdoezelt?

Dan wordt het tijd voor een doelgericht uitnodig CV, dat als een nieuw shirt zit als gegoten, dat jou flatteert en met precies de juiste kleuren laat stralen.

Wil jij je van je wegwerp-CV een uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij nog een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV maken? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen