Is WYSIWYG in jouw CV?
Is WYSIWYG in jouw CV?

Is WYSIWYG in jouw CV?

Is WYSIWYG in jouw CV?

Is WYSIWYG in jouw CV of heb jij een ik-beloof-nix-CV? Met deze 3 super krachtige sollicitatietips kom je meteen in de uitnodig top-3!


Is WYSIWYG 👍 in jouw CV

Is WYSIWYG 👍 in jouw CV of heb jij een ik-beloof-nix-CV 👎?Je weet wel, dat is zo'n CV met veel bla bla. Zeg maar zo'n CV die een selecteur echt niet wil ontvangen. 

Als een selecteur jouw CV opent -je mailt je CV hopelijk in PDF-format toch?- dan zien ze de bovenste helft van het 1e A4-tje op hun scherm. Als jouw CV dan meteen houvast biedt, heb je een echt WYSIWYG-CV!

Wat is een WYSIWYG-CV?

Een WYSIWYG-CV is een 'What You See Is What You Get CV', waarbij je in je resumé duidelijk communiceert wat je volgende werkgever aan je heeft. 

Dan versta je de kunst om op de bovenste helft van de 1e pagina je werkgever meteen heel kort en heel krachtig te laten weten waarvoor ze je wel en niet kunnen inhuren. 

Super krachtige sollicitatietips 

Bij deze geef ik je meteen mijn grootste en super krachtige sollicitatietips. Plaats in je CV linksboven een pasfoto. Rechts daarnaast schrijf je in lettergrootte 20 jouw naam. Dat het een curriculum vitae is hoef je niet op te schrijven, dat zien ze zo ook wel. 

Verdeel de ruimte onder deze bovenste, horizontale balk in 1/3 en in 2/3 bladspiegel en schrijf op de linker 1/3 bladspiegel je personalia. Schrijf nu op de 2/3 rechter bladspiegel je professionele doelstelling en daaronder je huidige baan, de belangrijkste 5 taken en een 3-tal resultaten die je in je baan hebt geboekt. 

Meteen in de uitnodig top-3 🙌?

Op deze manier weten een HRM-er, een P&O-er, een manager, een recruiter en een Intercedente meteen wat ze aan je hebben. Dit is een WYSIWYG-CV in optima forma. 

Zo'n curriculum vitae nodigt elke selecteur uit om verder te scrollen. Als de rest van jouw CV een logisch vervolg is op dat wat ze al zagen en je biedt wat ze zoeken, kun je per kerende post of mail een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek verwachten. 

Heb jij een ik-beloof-nix-CV 👎

Alle andere CV's die niet in de bovenste 1/2 van het 1e kantje duidelijk kunnen maken wat ze te bieden hebben, zijn dus eigenlijk 'Ik-beloof-nix-CV's'. 

Dan zijn er ook nog de overtreffende trap 'Ik-beloof-nix-CV's'. Dat zijn van die ellenlange CV's met veel bla bla en weinig feitenmateriaal, laat staan het inzichtelijk maken wat je in je huidige baan precies bereikt hebt. 

Meteen in de uitnodig top-3 🙌?

Als jij solliciteert, wil je jezelf dan meteen in de uitnodig top-3 van de werkgever schieten? Schrijf dan de elevator pitch uit en film jezelf -of laat jezelf filmen- terwijl je de elevator pitch presenteert. 

Het is heel eenvoudig om een YouTube account aan te maken en je filmje te üploaden. Als je dus bij je personalia schrijft: 'Mijn filmpje', dan klikt elke selecteur hierop. Zo maken ze kennis met je nog voordat je uitgenodigd wordt. Dit is nog eens een uitnodigend WYSIWYG-CV!

Transformeer je ik-beloof-nix-CV in `n WYSIWYG uitnodig-CV

Heb jij een te lang, te saai en te kleurloos 'ik-beloof-nix-CV? Snap je heus wel dat je tijdens het sollicitatiegesprek jezelf moet laten zien, maar trek je die keutel no ng even enorm in? 

Dan heb ik nieuws voor je. Bescheidenheid siert de mens, maar absoluut niet de sollicitant! Dan wordt het de hoogste tijd voor een opvallender uitnodig-CV. Jazeker een WYSIWYG-uitnodig-CV. Overigens hoeft dat helemaal geen over the top van de daken schreeuwend CV te zijn. Dat mag gerust een rustig en introvert CV zijn. 

Wil jij je van je afwijs-CV een uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij nog een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV maken? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen