Hoe laat je kwaliteit in je CV zien?
Hoe laat je kwaliteit in je CV zien?

Hoe laat je kwaliteit in je CV zien?

Hoe laat je kwaliteit in je CV zien?

Hoe laat je kwaliteit in je CV zien? Zo maak je een super sterk 💪 CV, waarmee je snel wordt uitgenodigd 👍 voor het sollicitatiegesprek.

Hoe laat je kwaliteit in je CV zien?

Het is super belangrijk om je kwaliteit in je CV te laten zien, omdat je CV de sleutel is die de deur opent naar het sollicitatiegsprek voor je droombaan en een droombaan waarin jij je kwaliteiten kwijt kunt is weer de sleutel naar werkgeluk en daardoor naar privé gelukkiger zijn.

Hoe laat je kwaliteit in je CV zien? Alvast wat elementen? Je CV op maximaal 2 kantjes die super aangenaam lezen, omdat jij je CV niet met letterkleinheid 9 compleet dichtkit met way too much information. Een sterk CV draait om de kunst van het weglaten, zodat de belangrijkste elementen extra opvallen. 

Een sterk CV

De ene website zegt: Stel je bent recruiter of werkgever en voor je ligt een grote stapel cv’s. Wat betekent dat voor jou? Dat je een cv nodig hebt waarop helder staat wie je bent, wat je werkervaring is en over welke vaardigheden je beschikt. Een sterk cv is makkelijk scanbaar, bevat alle belangrijke informatie en valt op.

De andere website zegt: Begin je cv met een krachtige en beknopte omschrijving van jezelf. Maak in een paar regels duidelijk wat voor persoon jij bent, waar je passie ligt en waar je goed in bent. Zonder te overdrijven. Kies bij opleidingen en werkervaring voor een omgekeerde chronologische volgorde. Dus begin met het meest actuele en werk dan terug in de tijd.

Het zijn bij een super sterk 💪 CV de resultaten die tellen

Bij een super sterk CV zijn het de resultaten die tellen. Als we het dan toch over resultaten hebben: de cursisten die ik begeleid hebben zo'n super sterk CV, dat ze maar 3 sollicitaties nodig hebben om hun droombaan te scoren. Dot is wat mijn klanten vertellen over CV's, sollicitatiegesprekken en waarom ze hun baan een 8, een 9 of een hele dikke vette 10 geven.

Om je droombaan te pakken te krijgen in maar 3 sollicitatiegesprekken heb je een super sterk CV nodig. Wat maakt jouw CV in één keer super ijzersterk?

Jouw kwaliteiten in jouw super sterke CV

Uiteraard schrijf je je kwaliteiten in je CV. nee, niet de talenten die je letterlijk overschrijft uit de vacaturetekst, want dan kom je over als een retard dombo die ook nog eens super lui is. Vermeld liever jouw zielstalenten, omdat dat de talenten zijn die je uniek maken. Als je wilt, help ik je met een super simpele oefening, waarmee we je 6 sterkste kwaliteiten -je zielstalenten dus- in een kwartiertje helder op tafel krijgen. 

Je maakt jouw CV in één keer super ijzersterk door bij je meest recente werkervaring van de afgelopen 5 jaar de resultaten te benoemen die je hebt behaald. 

Welke resultaten versterken je CV?

Onderstaand wat voorbeelden van resultaten om je CV te versterken:

  • Als sales consultant de omzet in een krimpende markt verhoogd met 25% of als manager het ziekteverzuim laten dalen van 8% naar 4% 
  • Als manager gezorgd voor 65% minder afval aan de productielijn 
  • Als P&O-er de instroom van nieuwe werknemers verhoogd met 25% en de uitstroom verlaagd met 50%, ja kijk, daar heeft elke recruiter wel oren naar! 

Sommige klanten van me werken in sectoren waar amper met resultaten wordt gewerkt. Tenminste, dat is wat ze denken. Zie de onderstaande voorbeelden om je een eindje op weg te helpen:

  • Het afgelopen jaar had ik als docent door een geïntegreerde aanpak 3 zittenblijvers minder
  • Als medewerker stafbureau een seminar georganiseerd met dit jaar 33% meer bezoekers dan vorig jaar
  • Ik heb op onze afdeling een project opgezet om het aantal klachten van klanten te reduceren en dat lukte met inmiddels 40% minder klachten en dus met 40% minder teleurgestelde klanten
  • Als boekhouder heb ik het initiatief genomen om laat betalende klanten op een heel vriendelijke manier na te bellen. Vroeger betaalden ze met 6 weken en nu met 3 weken. Daardoor is de liquiditeit enorm gestegen en is de algehele financiële positie van de organisatie flink verbeterd.

Tip om ook in jouw functies resultaten te benoemen om je CV te versterken: Er is geen enkele functie, waarbij je met een goed glas wijn en wat vrienden en vriendinnen geen resultaten kunt benoemen om je CV te versterken. Wees gerust creatief!

Waarmee wordt je snel uitgenodigd 👍 voor het sollicitatiegesprek?

Zijn er -behalve resultaten- nog meer elementen belangrijk waarmee je snel wordt uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek? Uiteraard noem je je zielstalenten en belangrijke hobby's en nevenactiviteiten. 

Een ander super belangrijk element voor een super sterk CV is social proof. Da's een andere term voor referenties. Zet ze gerust op je CV, zo van: "Wat mijn vorige leidinggevende over mij zegt is ... " Kijk, nou horen ze het eens van een ander en dat voegt super veel kracht en kwaliteit toe aan je CV.

Transformeer je bla bla afwijs-CV in `n super sterk uitnodig-CV

Heb jij zo'n bla bla afwijs-CV uit het jaar nul van meerdere kantjes, want ja stel nou dat dat ene kleine dingetje precies is wat ze nodig hebben? Zo voer je allesbehalve de regie over je loopbaan of je CV. 

De hoogste tijd voor een doelgericht uitnodig CV. Dit kan echt op slechts 1,5 kantje, alleen je moet wel weten hoe je dit aanpakt. 

Wil jij je van je afwijs-CV een uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij nog een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV maken? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen