Hoe geef je jouw CV smoel?
Hoe geef je jouw CV smoel?

Hoe geef je jouw CV smoel?

Hoe geef je jouw CV smoel?

Hoe geef je jouw CV 👩‍⚕️smoel 💁‍♂️? Hoe zorg je dat je CV in slechts 8 sec. ⏰ opvalt? 8 Tips voor positieve 👍 aandacht van de recruiter.

Hoe geef je jouw CV 👩‍⚕️smoel 💁‍♂️?

Je CV moet in slechts 8 seconden de aandacht van de recruiter trekken, en wel de positieve aandacht, omdat je CV anders meteen door de shredder gaat. 

Hoe geef je jouw CV smoel? Dat is waar dit artikel over gaat. Om ervoor te zorgen dat je niet weer een afwijs-CV maakt, maar een uitnodig-CV ontvang je 8 Tips voor positieve 👍 aandacht van de recruiter.

Is jouw CV een afknapper?

Smoel is wat de meeste CV's missen. Te lang, te saai, geen moeite in gestoken, een CV dat bedoeld is voor het UWV om aan de sollicitatieplicht te voldoen, you name it.

"Whatever the fugg" denkt de recruiter dan: "van mij niet lastig met je bullshit ok?" Om de nacht merrie van recruiters te voorkomen volgen nu tips, zodat je jouw CV smoel geeft en je snel wordt uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek van jouw droombaan.

Hoe zorg je dat je CV in slechts 8 sec. ⏰ opvalt?

Tip 1 voor een CV met smoel: De beste manier om te vermijden dat je uitgenodigd wordt is door het sturen van een standaard CV + motivatiemail. Je weet wel, zo eentje die al een poosje op je harde schijf staat en dan opdregt uit de digitale diepte en dan even de naam aanpast. Bespaar je de moeite!

Wil je met jouw CV bij de sollicitanten top-3 zitten? Bel dan voor meer info. Als het aan de telefoon al niet klikt, gaat het in het sollicitatiegesprek ook niet klikken, dus stuur geen CV. Als het wel klikt aan de telefoon, krijg je extra info. Verwerk dit in je CV + motivatiemail, dan steek je er meteen met kop en schouders bovenuit!

Met je CV echt snel opvallen bij de recruiter?

Tip 2 voor een opvallend CV: Dit is wat ik bij haast al mijn klanten doe en meteen de reden, dat ze maar 3 sollicitatiegesprekken nodig hebben om uitgenodigd te worden. Kijk, dit is wat mijn klanten zeggen over de dienstverlening van LoopbaanRegisseur. 

Wat jouw CV echt meteen ijzersterk maakt en dat wat de selecteur to the max triggert om jou uit te nodigen is als je op jouw CV een linkje hebt naar een filmpje over jou op YouTube. Dit filmpje is je elevator pitch, die je speciaal voor deze sollicitatie opneemt. 

Welk CV triggert de selecteur?

Tip 3 die de selecteur triggert: Als je dan toch aan het filmen bent, maak dan meteen een foto. Deze foto kun je üploaden naar je YouTube kanaal en zo heb jij de regie over hoe jij je digitaal presenteert.  

Tip 4 die de selecteur triggert: Plaats dezelfde foto op je CV en op je LinkedIn-profiel Nu ziet de recruiter, dat jouw filmpje, je CV en je LinkedIn-profiel synchroon lopen en geen losse flodders zijn.

8 Tips voor positieve 👍 aandacht van de recruiter

Hierboven staan al 4 tips voor positieve aandacht van de recruiter, dus onderstaand nog 4 tips.

Tip 5 voor positieve aandacht van de recruiter: Wat het filmpje en de pasfoto betreft: trek kleding aan die je naar het sollicitatiegesprek ook aantrekt. De vuistregel voor je sollicitatietenue is dat je kleding draagt die net een klein tikje netter is, dan je aanstaande collega's

Tip 6 voor positieve aandacht van de recruiter: Zorg ervoor, dat in de kraak van de kleding dezelfde kleur voorkomt als je ogen. Als je handig bent in kleur- en kledingcombinaties, kun je ook voor de contrastkleur kiezen. Op deze manier komen je ogen extra tot hun recht en maak je met je foto nog meer contact met de lezer van jouw CV

Tips om je CV smoel te geven

Als je solliciteert, dan ben je als het ware on stage. Dus moet je je CV smoel geven. Als je jouw CV mailt, is op dat moment ook jouw CV even on stage en staan alle schijnwerpers op jou gericht.

Tip 7 voor positieve aandacht van de recruiter: Wat je kunt de kopjes op je CV een kleur geven. Geef ze dezelfde kleur als jouw ogen. Op deze manier krijg je een aansprekend CV

Tip 8 voor positieve aandacht van de recruiter: Wat Veel sollicitanten hebben hun CV verdeeld in 2 kolommen. De rechter kolom is 2/3 breed en beval je werkervaring en zo. De linker kolom is 1/3 pagina breed en bevat vaak je personalia, je talenten en bijvoorbeeld je hobby's. Je kunt ervoor kiezen om ook die linker kolom de kleur van je ogen te geven. De tekst die je schrijft kan wit zijn. 

Transformeer je saaie afwijs-CV in `n uitnodig-CV met smoel

Heb jij zo'n super saai CV uit het jaar nul van meerdere kantjes en allemaal lekker zwart, wit en kleurloos, want doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg?

Dan heb ik nieuws voor je. Bescheidenheid siert de mens, maar absoluut niet de sollicitant! Dan wordt het de hoogste tijd voor een opvallend uitnodig-CV met smoel en ja dat kan ook op een relaxte, introverte manier. 

Wil jij je van je afwijs-CV een uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij nog een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV maken? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen