Je arbeidsverleden op je curriculum vitae
Je arbeidsverleden op je curriculum vitae

Je arbeidsverleden op je curriculum vitae

Je arbeidsverleden op je curriculum vitae

Hoe voorkom je dat je je 🎥 sollicitatie verprutst en 🔜 snel uitgenodigd wordt? Tips 💁‍♂️ voor je arbeidsverleden op je curriculum vitae. 


Werkt jouw CV als schikdraad?

Als je solliciteert, dan wil je uitgenodigd worden toch? Het liefste word je snel uitgenodigd! Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden om je arbeidscontract te tekenen, maar helaas zijn er nog veel meer manieren om je werkgever af te schrikken. 

Afschrikken? ja echt wel! Als je niet weet waarop je moet letten, werkt jouw CV als schikdraad. Druk jij met jouw CV en motivatiebrief op de allergieknop van de werkgever of weet je met je CV de sweetspot te vinden en wordt het je toekomstige werkgever?

Is je arbeidsverleden van de verkeerde kant?

Hoe lang is jouw CV? laat im maar meteen met de deur in huis ploffen: de meeste CV's zijn veel en veeuuulllssss te lang! De gemiddelde sollicitant stuurt een CV van 4 kantjes en een motivatiebrief van 2 kantjes. 

Als je dan ook nog van de verkeerde kant begint, zakt de steunpanty van de werkgever meteen op zijn enkels. begin in omgekeerde volgorde. Begin dus met je mees recente werkervaring. 

Hoe lang is jouw arbeidsverleden?

Moet jouw werkgever zich door jouw lange arbeidsverleden heen worstelen? Da's net zo min uitnodigend als een pak gekookte bami dat je gewoon ondersteboven op een bord mikt. Appetijtelijke hapklare brokjes werken veel beter. 

Je kunt elke baan als slagroom eindeloos opkloppen door alle taken erbij te slepen, zodat de werkgever vooral een duidelijk beeld heeft van wat je allemaal deed. Da's dodelijk saai. laat juist taakjes weg. Schets een grof beeld van wat je gedaan hebt. 

De kracht van resultaten vermelden bij je banen

Je maakt je arbeidsverleden krachtig door de beschrijving per baan kort en krachtig te houden. Dat staat lekker zelfverzekerd. Als je te uitgebreid bent, staat dat snakkerig twijfelend. Bovendien pik je andermans tijd in.

Als je de resultaten erbij vermeld, geef je social proof en keihard bewijs. dat maakt je super hot en mega aantrekkelijk!

Wil jij de regie in het sollicitatiegesprek?

Wil jij de regie in het sollicitatiegesprek? Houd je arbeidsverleden dan kort, kort en kort. Zei ik al kort van kort en krachtig? de details kun je perfect kwijt in je LinkedIn-profiel. 

Als je bij je arbeidsverleden wat taken weglaat, gaan ze daar vragen over stellen in het sollicitatiegesprek. Kijk, dat is precies de bedoeling! Zo stuur jij welke vragen ze aan jou stellen en pak jij de regie tijdens het sollicitatiegesprek. 

Nog meer tips 💁‍♂️ voor je arbeidsverleden op je curriculum vitae?

  • Voorkom dat je CV alle kanten uit schiet. Houd de focus op de baan die je zoekt. Haal naar voren wat daarmee te maken heeft en schuif naar de achtergrond wat er weinig aan relateert
  • Als je veel korte contracten hebt, bundel ze dan en vermeld als kop bijvoorbeeld: "Via diverse uitzendbureau's. Ook nu geldt weer, dat je alle afzonderlijke banen uitstekend in je LinkedIn-profiel krijt kunt. Of vermeld, dat je een uitgebreid CV op aanvraag beschikbaar hebt
  • Bij een carrièreswitch schrijf dan een kort stukje genaamd "Professionele Doelstelling" bovenaan je CV. Vermeld wat de reden is van je switch, wat je drijfveren zijn en wat je voor je volgende werkgever kunt betekenen
  • Heb je een gat of zelfs een krater in je CV? Vermeld wat je wél hebt gedaan, zoals mantelzorg, een sabbatical, hersteld van een burned-out, etc. Wees ontwapenend eerlijk; dat geeft je bonuspunten.

Hoe voorkom je dat je je 🎥 sollicitatie verprutst?

Houd je CV beperkt tot maximaal 2 kantjes. Schrijf bovenaan je "Professionele Doelstelling" en beschrijf hoe je al persoon in elkaar steekt, wat je grootste drijfveer is en met welke 3 (van je grootste) talenten je waarom welke baan zoekt?

Dat geeft elke CV meteen focus. de rest van je CV bewijst je professionele doelstelling en vult deze aan. Zo sta je op papier optimaal in je kracht. 

Wil je extra snel uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek?

Elke sollicitatie is eigenlijk een rituele paringsdans in de etalage tussen 2 balsende vogels. Je tast elkaar af, snuffelt aan elkaar en je onderzoekt allebei of er al dan geen duurzame klik is.

Als je slim bent, laat je je allebei van je allerbeste kant zien. Je werkgever gaat je heus niet vertellen war er mis is met de tent. Sterker nog, elk sollicitatiegesprek is voor de werkgever meteen een verkooppraatje en daarmee een marketing verhaal. Volg dit voorbeeld!

Wil jij de regie over je loopbaan?

Wil jij geen wegwerp-CV's meer maken? Wil jij uitnodig-CV-s maken en snel uitgenodigd worden om te solliciteren? Stuur me dan even een mailtje. 

Ik heb een compleet pakket voor je klaar liggen met de volgende onderdelen:

  • Je CV
  • Je motivatiemail
  • Je LinkedIn-profiel
  • voeren van winnende sollicitatiegesprekken. 

Wil jij de regie over je loopbaan voeren? Klik op Ja Bodo wil je me helpen met het maken van een uitnodig CV?

Ik ontmoet je graag,
Bodo 

Reactie plaatsen