Tips bij het opstellen van een curriculum vitae
Tips bij het opstellen van een curriculum vitae

Tips bij het opstellen van een curriculum vitae

Tips bij het opstellen van een curriculum vitae

Ben jij op zoek naar je droombaan en zoek je tips bij het opstellen van een curriculum vitae, omdat je druk aan de gang wilt gaan met solliciteren?

Dan zet je geen enkele stap vooruit zonder een ijzersterk curriculum vitae. Een goed CV is namelijk het halve werk. Je zult echter wel moeten weten hoe je een goed CV opstelt.

Mocht jij hier hulp bij nodig hebben of kan jij wel wat extra tips gebruiken? Dan is het goed om dit artikel eens door te lezen. Wij gaan jou namelijk helpen bij het opstellen van je CV. Voordat we dit doen, geven wij jou eerst nog wat andere handige informatie.

Het belang van een goede werkomgeving

Een goede werkomgeving is voor vrijwel ieder persoon ontzettend belangrijk. We brengen veel tijd door op de werkvloer en mocht jij hier geen voldoening uit halen, dan kan dit ervoor zorgen dat jij minder goed in je vel komt te zitten. Zorg er daarom voor dat jij een baan met voldoende uitdaging hebt, een baan waar jij met veel plezier naar toe gaat.

Als jij er de pé in hebt of als je chagrijnig bent tijdens het schrijven van je cv en motivatiebrief, gaat die energie er ook in zitten, da's net zo iets als jeuk en te korte armpjes. Eet en drink wat lekkers; chocolade doet wonderen.

Een zonnebank kuurtje, nuiten hardlopen, even kletsen met vrienden en zelf een smoothy maken helpt ook goed.

De sollicitatiebrief

Voordat we het over het CV hebben, is het belangrijk te weten dat je sollicitatiebrief minstens zo belangrijk is. Ben jij bezig met het opstellen van een sollicitatiebrief? Zorg er dan voor dat je niet te veel over jezelf vertelt.

Uiteraard mag je wel vertellen waar jij goed in bent en waarom jij geschikt bent voor de functie. Maar  overdrijf dit niet, want je wilt niet als opschepper overkomen. Doe geen valse beloftes, want anders val je snel door de mand.

Wat belangrijk is bij het schrijven van een sollicitatiebrief, is dat jij veel belangstelling toont in de werkgever. Geef aan waarom jij zo graag bij het bedrijf wilt werken en wat jou leuk lijkt aan de functie. Dit wordt vaak gewaardeerd.

Als je in je motivatiebrief keihard de spijker op zijn kop wilt slaan, bel dan eerst voor meer info. Als je deze informatie in je motivatiebrief vermeldt, wordt je heel persoonlijk. Bovendien zijn er maar bizar weinig sollicitanten die bellen.

Op deze manier krijg je de thumbs up, nog voordat het daadwerkelijke sollicitatiegesprek plaatsvindt.

Tips bij het opstellen van je curriculum vitae

Eindelijk, we zijn bij het CV beland. Wil jij een goed CV opstellen? Zorg er dan voor dat deze niet te saai is. Deze zal op moeten vallen, al zal dit uiteraard ook niet overdreven moeten worden.

Zorg er in ieder geval wel voor dat jij een leuke foto van jezelf op je CV zet. Kies hierbij geen Facebook foto waarbij je met een glas alcohol op de foto staat. Kies een serieuze foto waarop je bijvoorbeeld lacht.

De opmaak van je CV

De opmaak van je CV zal er verzorgd uit moeten zien. Gelukkig zijn er op het internet een hoop handige websites te vinden jouw CV van een prachtige opmaak kunnen voorzien. Zo kom je meteen zeer professioneel over.

Plaats de juiste informatie op je CV

Heb jij een mooi CV qua opmaak, zorg er dan voor dat je de juiste dingen op je CV zet. Vermeld keurig je contactgegevens, je werkervaring en je opleidingen.

Tevens is het een aanrader om een korte introductie over jezelf te geven. Op deze manier maak jij je CV meteen persoonlijk. de cursisten die ik begeleid, doen er enorm hun voordeel mee.

Heb jij een wegwerp cv of een uitnodig cv?

Van alle sollicitanten ontvangt maar hooguit 5% een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek. Dat betekent, dat maar liefst 95% van de sollicitanten solliciteert voor de kat zijn viool. Dat betekent, dat je vaker solliciteert om afgewezen te worden, dan om uitgenodigd te worden. In feite heb je dan geen uitnodig cv, maar een wegwerp cv.

Mij mijn cursisten is dat precies andersom. Zij hoeven maar 3 X te solliciteren om uitgenodigd én aangenomen te worden. Ze ontvangen van mij namelijk de CV-code. En met die code om je cv te kraken maak je geen wegwerp cv meer, maar juist een uitnodig cv.

Dat ging ook zo bij Nienke, ze vertelt er zelf over.


Een uitnodig cv?

Wil jij een uitnodig cv? Dan heb ik wat moois voor je.

Ik heb al mijn expertise van 25 jaar over cv's -ja echt alles wat ik van cv's weet- inclusief de cv code- vastgelegd in een online e-boek en in een online cv-masterclass.

Het online e-boek zit boordevol tips die je niet in google vindt, zodat je met je cv en motivatiebrief keihard raak schiet.

De online masterclass met echt wer-ke-lijk alles erop en eraan en mét die cv code kost € 47,-. Daar zitten ook 10 cv's bij van cursisten die ik heb begeleid en waarmee ze ook daadwerkelijk de baan kregen, waar ze nu zo blij mee zijn.

Voor meer info klik op Heb jij een wegwerp cv?

Ik wens je van harte succes met je cv!
Bodo
 
Reactie plaatsen