Waarom zou je kiezen voor loopbaanadvies?
Waarom zou je kiezen voor loopbaanadvies?

Waarom zou je kiezen voor loopbaanadvies?

Waarom zou je kiezen voor loopbaanadvies?

Zitten er hobbels in je loopbaan en lukt het maar niet om ze weg te strijken? Dan kun je in je eentje voort blijven modderen, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om loopbaanadvies in te schakelen.

Zonder loopbaanadvies loop je risico, dat je maar door blijft gaan die doodlopende straat in te rijden, terwijl je je loopbaan met behulp van loopbaanadvies een grote boost kunt geven.

Tenminste, als je kiest voor de juiste loopbaanprofessional. Sta dus eerste even stil bij de vragen hoe je voor de juiste partij kiest.

Wat is loopbaanadvies wel en wat is het niet, wat zijn de resultaten bij andere cursisten die ze begeleid hebben, zijn er negatieve reviews op internet en wat zijn hun uitstroomresultaten?

Wat doet een loopbaanadviseur niet en wel?

Voordat je kiest voor ondersteuning en begeleiding is het handig stil te staan bij wat loopbaanadvies wel of niet is. De loopbaanadviseur zal jou niet met een kruiwagen bij je volgende baan en baas naar binnen rijden.

Wel zorgt een goede loopbaanadviseur ervoor, dat je zeg maar tot de tanden toe voorbereid en bewapend bent en je haast tot aan de deur van je volgende werkgever begeleidt. De rest kun je daarna makkelijk zelf. 

Heb jij een beeld van wat loopbaanadvies is?

Loopbaanadvies adviseert, coacht en traint jou om met super veel plezier te functioneren in je huidige baan of om ijzersterke sollicitatiegesprekken te voeren, zodat je de baan verovert die je zo graag wilt

Het begint al met solliciteren. Weet jij wat je precies moet doen om met jouw cv en motivatiebrief uitgenodigd te worden? Als je achter het sollicitatie mengpaneel zou staan, aan welke knoppen moet je draaien, zodat jij bij de top-5 van uitgenodigde kandidaten zit?

Hoe stel je de perfecte sollicitatiebrief op, hoe maak je een onweerstaanbaar  curriculum vitae en hoe kun jij jezelf het beste presenteren tijdens het sollicitatiegesprek?

En wat super belangrijk is: op welke functie ga je solliciteren? Welke functie past echt bij jou, sterker nog, welke functie ben jij ten voeten uit?

Je kunt namelijk alleen optimaal functioneren als jij jouw baan echt leuk vindt. Jij en de loopbaanadviseur gaan hier samen achter komen.

Specifieke loopbaantechnieken

Veel mensen vinden het spannend tot super eng om zichzelf te presenteren. Als dat bij jou ook zo is, dan is dit ideaal. De loopbaanadviseur kan jou namelijk met specifieke technieken leren hoe jij jezelf beter leert presenteren.

Nee, niet op een gemaakte manier, maar op een authentieke en relaxte manier. Kijk anders even op What's the real deal. Daar staan meer dan 60 video testimonials op. Stuk voor stuk van mensen die het net zo spannend als jij vinden o zich te presenteren.

Ik ben heel trots op deze filmpjes. Het is namelijk een eer, als een klant op deze manier voor de camera gaat zitten. Ze vinden het ok, dat hun gezicht nog jaren op Youtube en andere social media te zien is. Blijkbaar zijn ze niet een beetje tevreden, maar echt super tevreden.

Familie- en loopbaanopstellingen

LoopbaanRegisseur werkt met bijzondere loopbaantechnieken die diepgaander en vooral veel effectiever zijn, zodat ook jij leert om jezelf op een heel natuurlijke en authentieke manier te presenteren.

Ben je bang om foutjes te maken tijdens je presentatie of tijdens het sollicitatiegesprek? Da's nergens voor nodig. Gestaalde perfectie tijdens het presenteren is alleen handig, als je solliciteert voor de functie van quizmaster op tv.  

In alle andere gevallen is een klein foutje zelfs cute. Dat geeft de ander het gevoel dat hij of zij het beter kan en dat geeft de ander een goed gevoel. Dat is de reden, dat spelers in reclamefilmpjes soms met opzet een kleine uitglijder maken; het maakt ze cute, adorable and very huggable.


Onderhandelen 

Wil een bedrijf jou in dienst hebben? Dan is het tijd om te onderhandelen. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk contract eruit slepen en het onderste uit de kan willen halen. But don't we all en de ander weet dat natuurlijk.

Onderhandelen is een vak apart en daar kun je misschien wel wat extra hulp bij gebruiken. Zeker als je introvert bent en je zelf niet snel je mond open durft te doen. Dan kan het fijn zijn als iemand jou hier tips over geeft, zodat je toch de beste deal sluit.


Advies

Heb jij uiteindelijk een leuke baan gevonden? Ook dan kan een loopbaanadviseur jou nog steeds helpen. Want ook als je een geweldige baan hebt, kunnen er dingen zijn waar je tegenaan loopt.

Misschien is de sfeer op kantoor niet fijn of voer jij taken uit waar je eigenlijk te goed voor bent. Vind jij het lastig om dit aan te geven bij je werkgever, dan zou je dit eerst met je loopbaanadviseur  kunnen overleggen. Je loopbaanprofessional kan jou dan tips geven over hoe jij dit zo goed mogelijk kunt aangeven. Ook hier heb je gelukkig handige trucjes voor.


Gelukkig worden in je huidige of in je volgende baan?

Het is maar de vraag waar je gelukkig wilt worden in je loopbaan. Wil je dat in je huidige baan of in je volgende baan?

Heb jij momenteel een baan waar je weinig energie van krijgt? Vind jij dat het tijd is voor wat anders en wil jij misschien wel in een hele andere branche gaan werken? In dat geval bieden we je 95% zekerheid, dat het je gaat lukken om ook echt ander leuk werk te vinden. Voor meer info klik op Ander werk. 

Samen met de adviseur ga je dan kijken naar wat jij leuk vindt, waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Op basis van deze punten kunnen jullie vervolgens kijken of je bijvoorbeeld omgeschoold moet worden of dat je meteen met je curriculum vitae aan de gang kunt gaan.


95% Zekerheid in Nieuwegein en Heerenveen

Bij LoopbaanRegisseur werken we met familie- en met loopbaanopstellingen. Dat is een specifieke, krachtige techniek, waar je jarenlang profijt van hebt en waar we geweldige resultaten mee boeken. Kijk maar naar het filmpje van Henk.
Niemand veegt de vloer nog aan met Henk. Niet in deze baan en niet in een eventuele volgende baan. Wil jij ook met zoveel zelfvertrouwen in je loopbaan staan? Neem dan contact met ons op.

De koffie is warm en gratis.
Bodo
Reactie plaatsen