Page content

Wat kost LoopbaanAdvies?

Wat kost LoopbaanAdvies?

Wat kost Loopbaanadvies is een belangrijke vraag bij contact met een Loopbaanadviseur. Wat loopbaanadvies oplevert is een nog veel belangrijkere vraag.

Wat kost Loopbaanadvies?

Een beginnend zelfstandig Loopbaanadviseur vraagt minimaal € 50,- per uur en het tarief van een kwalitatief zwaargewicht kan oplopen tot € 200,- per uur.

Een traject bestaat meestal vaak uit een aantal gesprekken en 1 of 2 trainingen.

Een traject bij een beginnend LoopbaanProfessional kost € 500,-, terwijl een exclusief bureau een investering kan vragen van € 20.000,- voor een heel traject met alles erop en eraan.

Wat kost Loopbaanadvies?

Wat kost Loopbaanadvies?

Wat kost Loopbaanadvies?

Betaal jij Loopbaanadvies of betaalt je werkgever?

Als jij de loopbaanadvisering moet betalen, dan vraag je een offerte en vervolgens weet je wat je investering is in je toekomst.

Vaak wordt loopbaanadvies betaald door de werkgever. Dan kost het je niets. Als de coaching of de training door de weeks plaatsvindt, dan kan je werkgever bepalen dat jij de tijd investeert en de werkgever de kosten. Dus dan kost het je geen geld maar wel vakantiedagen.

Armoede versus Rijkdom

Armoede is denken in termen van: “Wat kost het?”.

Rijkdom is denken in termen van “Wat levert het op? ”

Rijkdom levert meer op

Ik heb cliënten begeleid die werken bij een werkgever waar budget voor loopbaanbegeleiding “out of the question” was. Zij vonden dat loopbaanadvies hen en ook de werkgever veel zou opleveren, dus zij regelden een gesprek met hun leidinggevende of met P&O. In bijna alle gevallen werd hun verzoek gehonoreerd.

Deze trajecten zijn het meest succesvol, evenals de trajecten waarbij iemand zelf alle kosten draagt.

Deze mensen kijken naar waar ze heen willen, wat er voor nodig is om er te komen en vervolgens regelen ze de financiën.

Mobieltje meer Waard dan Loopbaan?

De meeste mensen investeren meer geld in hun mobieltje dan in hun loopbaan. Eigenlijk is dat omgekeerde wereld, want je mobieltje betaal je met de inkomsten uit je loopbaan.

Wat kost ongelukkig zijn?

Als je ongelukkig bent in je werk, dan stap je met een brok in je maag de auto in en je komt gefrustreerd thuis. Je partner en kids pikken dit op. Daarmee investeer je dus negativiteit in het allerbelangrijkste dat er bestaat: je gezin. Je frustraties doorgeven aan je gezin is dé manier om liefde om zeep te helpen.

Laten we even kijken nar je prioriteiten. Als het goed is, komt liefde op de 1e plaats en daarna komt het werk. Werk staat ten dienste van het gezin en niet omgekeerd. Dus als je met de energie uit je werk je gezin beschadigt, verander dan jezelf, je gezin, of je werk.

Jezelf veranderen, dat gaat niet. Je gezin veranderen is niet handig 🙂 . Je werk veranderen dat kan wel …

Ongeluk zit in een klein hoekje. En voordat je het weet geef je het door. Draai dit om en wees een voorbeeld voor jezelf en voor anderen!

Wat kost Loopbaanadvies … of wat is Loopbaanadvies waard?

Er is een verschil tussen loopbaanadvies en outplacement. Bij outplacement wordt je begeleid tot en met je volgende baan. Zeg maar van Werk naar Werk.

Als je werkgever dit betaalt, dan is € 5.000,- excl. BTW een gemiddeld bedrag. Inclusief alle werkgeverslasten komt dit neer op 2 maandsalarissen. Als met outplacement voorkomen kan worden, dat iemand voortmoddert, dat is dat bedrag ineens niet zo veel.

Als je werkgever geen outplacement betaalt, dan kun je overwegen om zelf in je loopbaan te investeren. Sommige bureaus geven particulieren een aanzienlijke korting. Ook LoopbaanRegisseur.

Bij loopbaanadvies is er eerder sprake van een dip in je loopbaan. Zo’n traject is korter en kost minder. Ongeveer de helft van de investering in een outplacementtraject.

Kennismaken

Als je kennis wilt maken met wat loopbaanbegeleiding op kan leveren, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

    Comment Section

    0 reacties op “Wat kost LoopbaanAdvies?

    Plaats een reactie


    *