Is jouw CV een droeftoeterende rouwkaart of lekkerbekkende menukaart?
Is jouw CV een lekkerbekkende menukaart?
Curriculum Vitae
Bodo Agterhof
Curriculum Vitae
08/08/2023
2 min
0

Is jouw CV een droeftoeterende rouwkaart of lekkerbekkende menukaart?

08/08/2023
2 min
0

Is jouw CV een droeftoeterende rouwkaart of lekkerbekkende menukaart?

Is jouw CV een droeftoeterende 😭 rouwkaart of 😋 lekkerbekkende menukaart? Hoe maak je een CV dat uitnodigt 👌 voor sollicitatiegesprekken?


Haar CV wijzen we meteen af

"Babs moet je kijken, deze doos schrijft Bobo in plaats van Bodo, haar CV wijzen we af ok?" Babs en ik selecteren CV's en motivatiebrieven voor een opdrachtgever met vacature.

"Uhmmm Bodo het is geen doos, maar een suffe eikel. Het is een man, dus wie is hier nou de suffe doos?" vroeg Babs mij plagend.

Discrimineren bij de selectie van CV's

"Besef je, dat je zit te discrimineren bij de selectie van CV's?" vraagt ze me indringend. "Deze werkgever betaalt een paar duizend Euro en jij zit de grapjas uit te hangen? Da's zó anti-profi!"

"Oh muts, iets met slakken en zout en zo? plaagde ik terug. "Deze persoon schreef mijn voornaam verkeerd en dat is een no-go, dus zowel jij als deze persoon moeten niet mekkeren ok?"

Het gaat om de kwaliteit en niet om hoe je eruitziet?

Ik hoor het sollicitanten vaak zeggen bij de selectie van brieven + CV's en tijdens masterclasses: "Het gaat toch om de kwaliteit van de persoon?"

Sommige sollicitanten gaan nog verder: "Tsjeeh zeg, één klein spelfoutje, dat zegt toch niets over mijn talenten, kwaliteiten en competenties, want ik heb juist super veel in huis!"

Je beste beentje voorzetten bij het solliciteren

Je beste beentje voorzetten bij het solliciteren is de norm. De werkgever trekt altijd aan het langste eind. Da's net zo iets als gasten in een restaurant die iets niet lusten.

Als de ober met ze in discussie gaat, krijgt het restaurant een negatieve recensie en dat kost omzet. Als de gasten super vertrekken, geven ze een goede recensie en dat levert weer nieuwe klanten op.

Jouw CV een droeftoeterende rouwkaart?

Veel CV's zien eruit als een droeftoeterende rouwkaart. Veel personalia en vaktechnische tekst over cursussen en opleidingen. Vooral bij IT-ers is dat een regelrechte ramp!

In restaurants zie je dat ook. Staat er in de menukaart uit welke ingrediënten zo'n gerecht allemaal bestaat. Alsof `t nog niet genoeg is, beschrijven ze alle technieken. Sorry, ik ben geen kokende, vakidiote collega, ik kom gewoon gezellig met mijn allerliefste vriend samen een fijne avond hebben.

Of is jouw CV een lekkerbekkende menukaart?

Slimme restaurants pakken het handiger aan. Die hebben een beperkte kaart, van elk gerecht een foto waarbij je instant kwijlt, ze noemen de 3 belangrijkste ingrediënten en geven het gerecht een hemelse, lyrische naam: "De overwinning van Maarten van der Weijden" voor een soep, "De drones van Zelensky voor een gerecht van vlees onder een dampende zilveren schaal en Hemelsche Modder voor het chocolade toetje.

Tips om van je CV `n lekkerbekkende menukaart te maken? Op de CV-foto draag je sollicitatiekleding in de kleuren van je ogen. Kijk de kijker aan met warme uitnodigende smile. Geeft de kopjes op je CV dezelfde kleur als jouw ogen. Beperk je CV tot 1 A4. Schrijf er expliciet bij dat alle info op je LinkedIn-profiel staat. Nog een X-tra kers op de slagroom op de CV-taart? Maak een kort filmpje, üploaden op YouTube is easy en maak een linkje bij personalia. Durft haast geen sollicitant, heb je meteen een streepje voor!

Heb jij een uitnodig- of wegwerp-CV?

Net voor de Corona crisis gaf ik een live-masterclass met als titel: "Heb jij een uitnodig- of wegwerp-CV? Gemiddeld beoordeelden de cursisten deze masterclass met maar liefst een 9,4. Om de vele sollicitanten online te helpen, heb ik er een online masterclass van gemaakt.

In deze masterclass vertel ik je in de video's persoonlijk, wat ik ook aan al mijn klanten vertel, zodat ze met de juiste uitnodig-CV met maar 3 sollicitaties die droombaan veroveren. Ik geef je echt al mijn inside tips, zodat jij met de CV-code en de 7 CV-triggerpoints uitgenodigd wordt voor de baan die jij wilt. Wil je echt de regie over je loopbaan en over jouw CV pakken, klik dan op

De masterclass met als titel: "Heb jij een uitnodig- of wegwerp-CV? 👈

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Reacties
Categorieën