Is jouw CV een lekkerbekkende menukaart?
Is jouw CV een lekkerbekkende menukaart?

Is jouw CV een lekkerbekkende menukaart?

Is jouw CV een lekkerbekkende menukaart?

Is jouw CV een lekkerbekkende 😋 menukaart of een droeftoeterende rouwkaart? Hoe maak je een CV dat uitnodigt 👌 voor sollicitatiegesprekken?


Curriculum Vitae of Curriculum Mortis

Heb jij een curriculum vitae of een curriculum mortis? Een CV waar ze van opknappen of juist afknappen. De meeste CV's zijn namelijk afknappers. Maar liefst tweederde van de CV's wordt terzijde geschoven en gaan gewoon lekker door de shredder. 

Bij minimaal de helft van de CV's denkt de selecteur: "Hoe haal je het in je harses?" Je zult het niet geloven, maar het is echt waar: meer dan de helft van de CV's is even vlug en slordig in elkaar gehatseflatst en wordt dus even snel gedelete. 

CV's hebben last van te veel lengte

Bij restaurants werkt het net zo. Hoe het bij jou werkt, dat weet ik niet. Zelf houd ik van overzicht en het liefste lees ik welke gerechten ze hebben op 1 of max. 2 A4-tjes. 

Maar helaas, de meeste menukaarten bevatten meerdere pagina's, want stel je voor dat ik nou net dat ene drankje of hapje wil en dat ze dat niet hebben? Ook veel CV's hebben last van te veel lengte.

Ploeter-CV

Bij de meeste restaurants staan op de eerste twee kantjes wat ze allemaal te drinken aanbieden. Helaas blijft mijn oog vaak hangen op tientallen €uri kostende wijn en dat nodigt niet echt uit om verder te bladeren. 

Dan 2 A4-tjes met appetizers, warme en koude voorgerechten en side dishes en zo pfff. Da's geen menukaart meer, maar een ploeterkaart. Heb jij eerst een trits met personalia bovenaan je CV staan en dan je opleidingen? Dan heb je een Ploeter-CV!

Lekkerbekkende menukaart

Ken je het Chinese restaurant Nam Kee op de Amsterdamse wallen? het zit er altijd stampvol en zijn super bekend om hun oesters. Als je wilt, google dan even op "Oesters van Nam Kee". Juist ja, van die joekels van 10 cm met kruiden en wat sojasaus, even onder de grill en nog wat fijn gesneden bieslook erop. 

Just 1 photo says it all right? De menukaart van Nam Kee is fantastisch. Allemaal foto's met een korte beschrijving; likkerbarend lekker, ik wil alles wel bestellen! De kunst is dus, dat jij jouw CV net zo likkerbarend lekker maakt als de lekkerbekkende menukaart van Nam Kee. 

Hoe maak je een CV dat uitnodigt voor sollicitatiegesprekken?

Je wilt geen ploeter-CV, maar juist een uitnodig-CV toch? Plaats dan helemaal bovenaan een profiel. Dat kun je "Persoonlijk Profiel noemen of nog krachtiger: "Professioneel Profiel". Schrijf daarin de korte versie van je elevator pitch om jezelf even voor te stellen, want een goed begin da's het halve werk. 

Ga dan verder met je werkervaring en wel in anti-chronologische volgorde. Begin dus achterstevoren met je meest recente werkervaring. dus achterstevoren. maak er nou geen ploeter-CV van door allerlei taken op te noemen: da's zooo saai! Noem de belangrijkste 3 taken: dat staat super kort en krachtig. LinkedIn is meer de plek om uitgebreider te zijn over je werkervaring. 

Tip voor een super uitnodigend CV

Ik help mijn klanten om een super uitnodigend CV te maken. Zij hebben slechts 3 sollicitaties nodig om hun droombaan te vinden. Da's bij loopbaanbegeleiding door LoopbaanRegisseur bepaald geen toevalstreffer! Met mijn 30 jaar ervaring en technieken die hout snijden, kan ik je 95% succesgarantie geven. Kijken luister zelf eventjes, waarom mijn klanten mijn dienstverlening een 8, 9 of 10 geven en hun nieuwe baan een 9 of een dikke, vette 10!

Ik help mijn klanten om de CV-code te kraken. Ik vertel ze heel nauwkeurig, wat de 7 CV-Triggerpoints zijn om supersnel uitgenodigd te worden. Eén van die triggerpoints is het vermelden van resultaten op je CV, vooral bij je meest recente baan. Resultaten geven turbo power aan je CV!

Welke resultaten vermeld je op je CV?

Als je in de sales zit en je vermeldt dat jij in een krimpende krimpende markt hebt gezorgd voor 25% omzetstijging, dan verbleken de taken die je hebt uitgevoerd. Dit resultaat maakt je hot as hell! Daarom vermeld ik graag mijn succespercentage van 95%. Da's geen bullshit, want ik geef er social proof bij in de link 2 alinea;s hierboven. Bovendien heb ik er knetterhard voor gewerkt. 

Ik kan jou nu haast horen steunen en kreunen: "maar wat nou, als je geen baan hebt met keihard aantoonbare resultaten?" Dan kom ik je nu even helpen. Wat dacht je van één van de onderstaande resultaten?

  • Als boekhouder ben ik klanten vriendelijk gaan bellen en hierdoor is de gemiddelde tijd dat rekeningen open staan gedaald van 5 naar 3 weken
  • Als docent op de middelbare school is het aantal zittenblijvers in mijn klas gedaald met 10%
  • Waar ik als medewerker stafbureau trots op ben is dat ik het evenement "Klantgericht bellen" heb georganiseerd. Door samenwerking aan te gaan met meerdere externe partijen zijn de masterclasses een maand van tevoren uitverkocht. Kijk, zo maak je een uitnodig-CV!

Wat is het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV?

Heb jij een wegwerp-CV, omdat je je CV volplempt met je opleidingen, cursussen en werkervaring? Heb er vooral lekker veel taken bij vermeld? Dan heb je een wegwerp-CV. 

Een uitnodig-CV gaat om de kunst van het weglaten. Hoe meer je aanvoelt en snapt wat je weg kunt laten, hoe meer jij de regie over je CV voert. Da's het gouden recept om een uitnodig-CV te maken. 

Wil jij je van je wegwerp-CV een levendig uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen