Heb jij een lief, klein, schattig gaatje in je CV?
Gaatje in je CV?

Heb jij een lief, klein, schattig gaatje in je CV?

Heb jij een lief, klein, schattig gaatje in je CV?

Heb jij `n lief, klein, schattig gaatje in je CV? Dit gat in je CV leidt niet tot afwijzingen, maar juist tot uitnodigingen voor sollicitaties.


Heb jij `n lief, klein, schattig gaatje in je CV?

Een lief, klein, schattig gaatje in je CV komt voor in de beste families. Zelfs leden van de koninklijke familie hebben een gat in hun CV, al heet dat bij hen anders. Het woord burned-out schijnt in de ridderzaal royaal taboe te zijn.

Een koninklijk gat in de levensloop heeft een heel andere benaming. Niet zo iets klein burgerlijks als een 'ik verveel me dood jaar' zoals bij onze Prins Pils Willem Alexander. Zo'n royaal goudgerand gat met oranje wimpel heet dan ineens een 'ontwikkeljaar om zich te richten op de internationale betrekkingen ter inbedding van het aanstaande watermanagement van Z.K.H.'

Een krater in je CV

En wat doe je als geen gat in je CV hebt, maar ronduit een krater in je CV? Bij de bourgeoisie verdenken ze je meteen van een flinke gevangenisstraf. Een koninklijke krater heeft weer een heel andere benaming. Bij Prins Claus ging het om de ziekte van Parkinson. Bovendien voelde iedereen de innige en oprechte wederzijdse liefde voor onze toen nog Koningin Beatrix. 

Je kunt gewoon een beetje burgerlijk koekoek zijn met wat ADD, ADHD of een stevig trauma. Als je koninklijk koekoek bent, dan kun je ineens met bomen fluisteren en schrijf je er ook nog een boek over dat in Koninklijk Carré met een bubbeltje, applaus en een lintje in ontvangst wordt genomen. 

Gedraag jij je koninklijk in je CV?

Het gaat `em om de houding. Het minste ver kom je met een klein burgerlijke arme ikke houding. Dat geeft een aura lucht, waar adelijke mensen van over hun nek gaan. Dat zielige, dat snakkerige, dat uitermate sneue, dat is niet om aan te zien. Niet voor leden van het koninklijk heus, noch voor selecteurs die zich gedragen alsof ze de koninklijke scepter over het personeel zwaaien. 

Het is de om je in je CV ronduit royaal en koninklijk te gedragen. Alsof het volkomen usance is; dus de gewoonste zaak van de wereld. De werkelijkheid is, dat we allemaal heel gewone en sterfelijke mensen zijn wiens gewone en wiens CV-diarree onmenselijk meurt. We weten allemaal hoe het is om door normale menselijkheid ingehaald te worden. 

Hoe word je uitgenodigd met een gaatje in je CV?

De vraag is of je een klein beetje plamuur nodig hebt of net wat meer. Met een klein. beetje plamuur schrap je alle maanden bij je opleidingen en bij je werkervaring. benoem van jaar tot jaar. Dat plamuurt alvast lekker weg. 

Stelt je functie niet al te veel voor? benoem dan de resultaten. Dat staat veel sterker en geeft jou meer sollicitatiegewicht. Heb je meer plamuur nodig? Vertel dan wat je wel gedaan hebt. In de video noem ik concrete voorbeelden, zodat je met je gaatje in je CV geen afwijs- maar een lekker sterk uitnodig-CV maakt. 

Wat is het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV?

Wat het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV is? Je wegwerp-CV is een CV, dat bij de selecteurs vragen oproept, die je in je CV en LinkedIn-profiel onbeantwoord laat. Het gaat niet alleen om de gaten in je CV, het gaat oom en de gaten in je hele presentatie. 

Je kunt alleen een uitnodig-CV maken, als je CV geen gatenkaas is, maar een consistent geheel dat geen vraagtekens oproept, maar uitroeptekens, zo van "Moet je kijken zeg, wat heeft deze sollicitant veel pluspunten!

Wil jij je van je wegwerp-CV een levendig uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen