Het 5 na ergste aan het maken van je CV?
Het 5 na ergste aan het maken van je CV?

Het 5 na ergste aan het maken van je CV?

Het 5 na ergste aan het maken van je CV?

Het 5 na ergste aan het maken van je CV is de afwijzing. Hoe voorkom je dat? Sterker nog: Hoe verloopt het sollicitatiegesprek super soepel?


Het 5 na ergste aan het maken van je CV is de afwijzing

Er zitten best wat haken en ogen aan het maken van een uitnodig-CV. Terwijl de meeste sollicitanten hopen op een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek, zijn ze in feite hard bezig om geen uitnodig-CV te maken, maar een afwijs-CV. 

In dit artikel geef ik je inside info over hoe je succesvol een meer dan uitnodigend CV maakt. Ook lees je tips voor het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek, zodat je niet als loser maar als winnaar uit de bus komt. 

Werk zoeken met hart & ziel

Je wilt werken met hart en ziel toch? Geen werk dat voelt als het allersaaiste productiebaantje als burgerflipper bij de McDreck. Zijn hart, ziel en bezieling te voelen tijdens het sollicitatiegesprek?

Er is veel bekend over wat zich feitelijk tijdens sollicitatiegesprekken afspeelt. Er is veel minder bekend over hoe hart & ziel de sollicitatiegesprekken ervaren. Daarom schrijf ik er onderstaand over.

Hart, ziel en bezieling tijdens sollicitatiegesprekken

Stel jij en ik zijn het sollicitatie comité, de deur gaat open de sollicitant komt binnen. Als de deur snel open gaat, vinden we dat bij de ene persoon lekker pittig en bij de andere persoon te gejaagd. Als de deur langzaam opengaat, vinden we dat bij de ene persoon relaxed en in control en bij de andere persoon suf en sloom. 

Da's grappig toch? En dan hebben we nog niet eens visueel contact met de sollicitant. al het menselijke gedrag en de acties die daaruit voortvloeien worden gedragen door de energie in de ziel van die persoon. Zo kunnen we hart, ziel en bezieling van de ene sollicitant als gepassioneerd ervaren en passief bij de andere sollicitant.

De meeste sollicitanten gedragen zich als loser

Je hart & ziel kunnen niet liegen. Vandaar dat je hart altijd klopt. Als je uitgaat eten voel je dat ook. Je voelt precies welke kok met passie kookt en welke kelner de gasten wel kan schieten en ze wegkijkt. 

Daarom gedragen de meeste sollicitanten zich als loser, doordat ze solliciteren op functies, die hun hart en ziel juist zwaar maken. Daarom voelt zo'n sollicitatiegesprek ook zwaar. Als je solliciteert op een baan waarvan je hart & ziel een sprongetje maken, loopt het sollicitatiegesprek zo licht en luchtig als de slagroom op lekkere Hollandse aardbeien. 

Hoe voorkom je het afgewezen worden?

Tijdens sollicitatiegesprekken geldt dat de 1e klap een daalder waard is. De by far meest gestelde vraag is: "Vertelt u eens iets over uzelf?" Daar kun je als volgt op antwoorden: "Ik heb mijn huiswerk gemaakt en wist dus dat deze vraag gesteld gaat worden. Zal ik mezelf even kort en krachtig presenteren, zodat u meteen weet welk vlees u in de kuip heeft?" Zo voorkom je het afgewezen worden.

Kijk, now we're talking! Als je de spijker namelijk net niet raak slaat, sta je meteen met 0 - 1 achter. Als je de spijker keihard raak ramt, sta je onverbiddelijk met 1 - 0 voor en heb je meteen het halve sollicitatiegesprek in the pochet. Vandaar dat ... klik op Vandaar, dat mij klanten in slechts 3 sollicitatiegesprekken hun droombaan veroveren. En als zij dat kunnen, dan kun jij dat ook. Ik geef je 95% succesgarantie. 

Hoe verloopt het sollicitatiegesprek super soepel?

Met mijn 30 jaar ervaring als loopbaanprofessional heb ik de code gekraakt om succesvolle en super soepel lopende sollicitatiegesprekken te voeren. De 1e stap is het presenteren van de elevator pitch uit je gevoel en het liefste uit je tenen. 

De meeste pitches zijn namelijk dodelijk saai. Ze benoemen de opleiding, de werkervaring en wat talenten, maar dat staat al in je CV. Wat je met name in je pitch kunt vertellen -en ergens anders amper kwijt kunt- is wat jouw hart sneller doet kloppen, waarin `em jouw passie zit en welke drijfveren bij jou leiden tot meer bezieling. De sollicitant die dat in zijn of haar CV over kan brengen, heeft een op en top uitnodig-CV. 

Het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV?

Wat het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV is? Je wegwerp-CV is een recht op en neertje. Een 13 in een dozijn van zo'n sukkel van een sollicitant, die denkt dat ie wegkomt met een standaard CV die naar elke werkgever wordt gemaild. 

Je kunt alleen een uitnodig-CV maken, als je jezelf niet verbergt, maar als je jezelf juist laat zien. Dat doe je door bovenaan je CV een kopje te maken met "Profiel, Persoonlijk Profiel of Professionele Doelstelling. Daar kun je met een samenvatting van je elevator pitch uitstekend jezelf laten zien, waarmee je geen wergwerp-CV, maar een uitnodig-CV maakt. 

Wil jij je van je wegwerp-CV een levendig uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!

Reactie plaatsen