Sjit! Show them your sjit in your resumé!
Sjit! Show them your sjit in your resumé!

Sjit! Show them your sjit in your resumé!

Sjit! Show them your sjit in your resumé!

Poep 💩 jij je als sollicitant leeg in je CV? Sjit! 👉Show them your sjit in your resumé! Op welke mest groeien 📈 je talenten het snelste?


Poep 💩 jij je als sollicitant leeg in je CV?

Poep jij je als sollicitant leeg in je CV? Ben jij een veertiger of vijftiger? Dan verwacht een selecteur meer van je, veel meer en wel een CV met inhoud, zeg maar een CV dat intrinsiek gefundeerd is en waarbij je hard kunt maken wat je in huis hebt.

Ben jij een twintiger of dertiger? Ja echt? Lees je dit en ben jij zo'n Millennial? Stop dan hier met lezen en ga wat zitten te klooien op je mobieltje of zo. Als jij je bij je volgende sollicitatie lekker leegpoept in je CV dan mag dat hoor. Voor de inhoud van dit artikel heb je levenservaring nodig. Zeg maar hoe je sjit in je leven meemaakt en hoe je dat in je voordeel laat werken.

Voor welk CV rollen ze de rode loper uit?

Ze rollen de rode loper voor je uit, als ze in je CV merken, dat je in je werk je draai gevonden hebt. Er zijn allerlei digitale tests om je loopbaankoers te kiezen. In werkelijkheid zit de waarheid niet in de computer, maar in jezelf.

Niet jij bepaalt welk werk je wilt doen, maar je ziel. Hoe meer je doet wat je ziel van je vraagt, hoe meer de bezieling en de passie stromen. Bij een ander zie en voel je het meteen of die persoon zijn of haar werk met hart en ziel doet. Dat voelt de ander dus ook bij jou en bij jouw CV.

👉Show them your sjit tijdens het sollicitatiegesprek

Eén van mijn klanten solliciteerde op zijn droombaan: Casemanager in een Penitentiaire Inrichting. Klein probleempje waren de 250 medesollicitanten. Het was echt een mega droombaan en de concurrentie was er ook naar. Hij rolde door de voorrondes heen, nam deel aan een meerdere zware psychologische testen en rolspelen. De directeur belde hem om hem persoonlijk te feliciteren. Ze vertelde, wat ze zwaar onder de indruk was van zijn Elevator Pitch.

De pitch van mijn klant ging als volgt: "Als Agoog en Maatschappelijk Werker ben ik ooit aan de andere kant van de tafel begonnen. Als kind heb ik vele jaren alle vormen van geweld meegemaakt. Ik zocht hulp en kreeg die. Ben gaan studeren, studeren en nog meer gaan studeren,. Toevallig kwam er kleine 20 jaar geleden een klein baantje vrij en dat baantje is in de goede zin van het woord goed uit de hand gelopen. Zoals u ziet ben ik stevig gebouwd en ik zoek een volgende, stevige uitdaging".

Op welke mest groeien 📈 je talenten het snelste?

Tijdens het loopbaantraject heeft hij nog heel wat sjit opgeruimd. Behalve met loopbaanopstellingen werk ik namelijk ook met familieopstellingen. Dat is een super krachtige manier om dingen uit het verleden te verwerken en de talenten eruit te oogsten. Wil je daarover meer weten, dan verwijs ik je door naar mijn andere website www.opstellen.com. 

Tijdens het loopbaantraject heb ik deze klant geholpen zijn zielstalenten inzichtelijk te krijgen: hij heeft zo veel meer in huis dan hij eerst in de gaten had. Daarna hebben we zijn levensopdracht en zijn grootste gave helder gekregen. Daarna was het een makkie om dit te verwerken in zijn CV, motivatiebrief en in zijn LinkedIn-profiel. Vandaar, dat hij meteen werd uitgenodigd.

👉Show them your sjit in your resumé!

Veel sollicitanten durven zich in hun curriculum vitae niet bloot te geven, laat staan tijdens het sollicitatiegesprek. Dat is een grote gemiste kans. Als je dit wel doet, als jou dit lukt, dan ben je super inspirerend bezig, omdat je flikt wat een ander niet flikt.

Met name je zielstalenten en je grootste gave is dé manier om anderen te inspireren. Mag ik je uitnodigen -het liefste daag ik je uit!- om op zoek te gaan naar je grootste sjit? Ja dat gaat pijn doen, sorry daarvoor. Wat is de gave die eronder verscholen ligt? Door de psychische pijn komen we niet eens op het idee dat er een gave onder zou kunnen zitten. Niets is minder waar: je gave is direct gekoppeld aan de sjit die je in je leven meemaakt. Het is aan jou om het muntje om te draaien van sjit naar jouw grootste gave.

Heb jij een uitnodig- of een wegwerp-CV?

Wat het geheim van een uitnodig- of wegwerp-CV is? Je wegwerp-CV is een CV, waarbij je letterlijk de talenten uit de vacaturetekst overkalkt, alsof selecteurs dat niet in de gaten hebben. Het is de kunst om jouw eigen talenten te noemen en een beetje af te wijken van de tekst in de vacature.

Wat jouw uitnodig-CV nóg sterker maakt is het noemen van je zielstalenten. Ik heb een super easy peasy oefeningetje ontworpen, waarmee je in 15 minuten je 6 sterkste zielstalenten helder op tafel krijgt. Dit is waarmee de cursisten die ik begeleid easy peasy uitgenodigd worden.

Wil jij je van je wegwerp-CV een levendig uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan? Dat kan door je 6 zielstalenten en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen!

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!Reactie plaatsen