Wordt jouw CV zomaar weggeswiped?
Wordt jouw CV zomaar weggeswiped?

Wordt jouw CV zomaar weggeswiped?

Wordt jouw CV zomaar weggeswiped?

Wil je met je CV uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek of wordt jouw CV zomaar weggeswiped? Onmisbare tips voor een uitnodig-CV.


Wil je met je CV uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek?

Wil je met je CV uitgenodigd worden voor het sollicitatiegesprek en word je telkens afgewezen? Dan krijg je met elke afwijzing een tik op je sollicitatieneus en dat is pijnlijk. 

Als je te vaak wordt afgewezen, probeer je je groot te houden. Da's het risico van het vak toch? Ja totdat de energie, passie en bezieling als een steunpanty op de hielen zakken. 

Hoe stop je passie in je curriculum vitae?

Als je regelmatig afgewezen wordt, zit er blijkbaar geen energie, geen passie, geen wauw-factor in je CV. is het juist andersom? Bestaat jouw CV keurig uit grijze regels, rijtjes en meer letters die voor de selecteur blijkbaar braaktaal zijn? Dan is het hoog tijd om het roer om te gooien, zodat je net als mijn klanten maar 3 X hoeft te solliciteren om je doombaan te pakken te krijgen. 

Hoe stop je passie in je curriculum vitae? Door niet in je ego te zitten en te drammen. Ook niet door in je harses te zitten en jezelf suf te piekeren hoe je nog smartasseriger overkomt. Het antwoord zit in je ziel. Als de energie in je ziel volop stroomt, klotsen de bezieling en jouw passie tegen de plinten van de printer omhoog. 

De gaafste CV die er bestaat

De gaafste CV die er bestaat maak je door je gave in je CV te verwerken, in je LinkedIn-profiel te verwerken en in je motivatiebrief door te laten schemeren. Als je namelijk je grootste gave hebt ontdekt, verdien je je geld met 2 vingers in je neus. 

Mijn klanten hebben allemaal hun gave ontdekt en kunnen dit kwijt in hun nieuwe baan. Klik even op Wat zeggen Bodo's klanten over de aanpak van LoopbaanRegisseur? Daarom geven ze hun nieuwe baan een 9 of een dikke, vette 10.

Hoe ontdek je je gave?

Weet je wat het gekke is? Je talenten krijg je doorgegeven en overgeërfd van je ouders, grootouders en voorouders. Maar niet je gave. Dat zit net even anders. Je grootste gave wordt je gegeven door wat er meer is tussen hemel en aarde, door God, door het universum, noem het zoals jij wilt. 

Je gave is het middelpunt van jou, van je talenten, van je competenties, van de opleidingen en cursussen die bij je passen en van de werkervaring die bij je past. Wat het symptoom van je gave is? Je passie, de passie die voor een specifiek vakgebied volop stroomt. 

Hoe jouw CV niet meer weggeswiped wordt

Hoe jouw CV niet meer weggeswiped wordt? Als jouw CV passie uitstraalt, fun for life. Dat is het krokantje in de tomatensoep, het X-tra pittige augurkje in de zalmsalade. 

Als jouw CV geen passie uitstraalt, straalt je CV passiviteit uit. Daarmee geef je de selecteur de indruk dat je passief bent en dat je daarom een CV als een oude krant hebt. Hoe je je gave ontdekt? That's my core business.

Hoe maak je een gaaf uitnodig-?

De meeste sollicitanten hebben helemaal geen uitnodig-CV, maar een wegwerp-CV. Ze hebben een CV, dat de selecteur uitnodig om weg te werpen, omdat het niet in het oog springt, omdat het niet triggert, omdat het geen energie uitstraalt, omdat er niets unieks in staat. 

Je kunt alleen een gaat uitnodig-CV maken, als jouw grootste gave erin staat, da's namelijk de grootste drager van je passie. Je passie beschrijft waarvan je hart sneller gaat kloppen en wat jouw ziel oplaadt. Je grootste gave vertelt je grootste drijfveer en waarom nou net op deze manier jouw hart sneller gaat kloppen. 

Wil jij je van je wegwerp-CV een levendig uitnodig-CV maken?

Wil jij de regie in je loopbaan? Wil je geen 13 in een dozijn wegwerp-CV, maar een uitnodig-CV dat de selecteur triggert om je uit te nodigen? WIl je nog een stap verder gaan en maar liefst 7 triggerpoints in je CV stoppen, zodat jij de selecteur to the max triggert om je uit te nodigen?

Er wordt maar 1 persoon aangenomen op de baan waar je op solliciteert. Er gaan 3 sollicitanten door voor de 2e ronde met echt een diepte interview. Je hebt nu een keuze. Maak je een CV om in die top-3 van topsollicitanten te komen of maak je een CV dat in de digitale prullenbak belandt? Maak jij een uitnodig- of een wegwerp-cv? Voor meer info klik op:

👉 Heb jij een wegwerp-CV en wil je een uitnodig-CV? 👈

Wil jij de regie over jouw loopbaan?
Dan moet je bij LoopbaanRegisseur zijn.
Ik geef je 95% succesgarantie
Bodo

P.s.: Wil je wekelijks Bodo's blog boordevol humor ontvangen?
Klik kier op Bodo's blogs, geschreven met een knipoog!
Boordevol loopbaan- en CV-tips die je niet in Google vindt.
Over hoe je met 95% succesgarantie je droombaan vindt.
Zo pak je nu meteen de regie over jouw loopbaan!


Reactie plaatsen