Page content

Waarom Loopbaanadvies?

Waarom Loopbaanadvies?

Waarom Loopbaanadvies? Als je baan bij je wegloopt bel een loopbaanadviseur. Wil je voortmodderen? Doe dan niets. Wil je dat banen naar je toe komen? Bel!

Werk heb je nodig om geld te verdienen. Werk is een optelsom van vele facetten: de functie-inhoud, je leidinggevende, de branche, de organisatiecultuur, de financiële situatie van de organisatie, de collega’s, het salaris, de bijkomende arbeidsvoorwaarden, de reisafstand, doorgroeimogelijkheden, etc.

Al die onderdelen bij elkaar opgeteld maken een baan leuk of juist minder leuk. Als het totaal daalt, wordt het tijd voor Loopbaanadvies.

Waarom Loopbaanadvies?

Waarom Loopbaanadvies in Heerenveen, Leeuwarden, Drachten, Sneek

Waarom Loopbaanadvies?

Sta er even bij stil hoe dat je `s-ochtends in je auto stapt op weg naar je werk. Hoeha je hebt er zin in, mwoah weer zo’n dag of met een steen in je maag?

LoopbaanAdvies brengt Balans in je Loopbaan

In je loopbaan gaat het vaak om de balans. Als je jong bent, dan heb je nog heel wat te bewijzen. Totdat mensen kinderen hebben, willen ze er vaak wel een schepje bovenop doen.

Vooral de eerste jaren dat er kinderen zijn, zijn tropenjaren. Werk komt dan niet meer op de 1e plaats, maar de kinderen. Een cultuur waarbij daarmee rekening gehouden wordt, wordt erg op prijs gesteld. Maar … eerst waren overuren geen probleem, en nu wil dezelfde persoon liefst om 16.45 uur al naar huis … om de kinderen op te halen van de kinderopvang.

Als de kinderen naar de middelbare school gaan, krijgen ouders vaak meer bewegingsvrijheid. De kwaliteit van leven wordt dan steeds belangrijker. Een baas en een baan moeten dan inhoudelijk wat te bieden hebben. Bij een succesvolle loopbaan ben je inmiddels ergens goed in of zelfs een expert, dus je laat je knollen voor citroenen verkopen.

Als je lekker in je kracht staat (wees gerust, daar horen ups en downs bij), dan kun je ervoor kiezen om je diensten aan te bieden als ZZP-er, omdat je toe bent aan volwassenheid in je loopbaan, je bent toe aan echte regie!

Samenvattend: eerst pikte je bijna alles, daarna pikte je bijna niets. vervolgens ging je voor kwaliteit en nu wil je de dienst uitmaken? Zie hier gewoon een loopbaan. Een loopbaan duurt 35 – 40 jaar; het draait om de balans.

Waarom Loopbaanadvies?

De vraag is hoe je bij veranderingen het wiel gaat uitvinden? Ga je dat in je eentje doen of haal je er hulp bij?

In je eentje ga je harder, samen kom je verder.

De invloed van de levensfase

De levensfase is van grote invloed. De eerste 10 jaar van je loopbaan kun je nog gewoon vertellen dat je ergens in rolde en dat dit bleek te bevallen. Hoe ouder je wordt, hoe minder gemakkelijk je wegkomt met een oppervlakkig verhaal.

Vragen die mogelijkerwijs gesteld kunnen worden: waarom nou net deze baan, wat is je meerwaarde, wat vind je aantrekkelijk aan onze bedrijfscultuur, welke dromen wil je tussen nu en 5 jaar waargemaakt hebben, hoe ga je de bottleneck op deze afdeling aanpakken?

Bij elke volgende levensfase kunnen vragen gesteld worden die precies passen bij die levensfase. Loopbaanbegeleiding helpt je de kluwen wol te ontrafelen, zodat je de juiste antwoorden geeft op het juiste moment op de juiste manier aan de juiste persoon.

De invloed van concurrentie

Anno 2014 is een aantal van 250 sollicitanten heel gewoon. Solliciteren bestaat uit een aantal stappen en bij elke stap moet je tot de 10 besten behoren.

Te nemen hordes: talenten sterkten en zwakten, drijfveren, competenties en resultaten, meerwaarde, Elevator Pitch, Curriculum Vitae, Facebook en LinkedIn, netwerken, sollicitatiekleding, STARR-interviewtechniek, onderhandelen bij arbeidsvoorwaarden.

Omdat er zo veel concurrentie is, moet je uitblinken in al deze stappen. De goede loopbaanbegeleider zorgt er samen met jou voor dat je uitblinkt en de gewenste baan verovert.

Waarom Loopbaanadvies?

Als je kennis wilt maken met loopbaanadvies, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn, klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Waarom Loopbaanadvies?

Plaats een reactie


*