Solliciteren als veertiger
Solliciteren als veertiger

Solliciteren als veertiger

Solliciteren als veertiger

Solliciteren als 40-er. Het leven draait om: minder ego 🏃‍♂️ en harses, meer ziel, ❤️‍🔥 passie en bezieling. Tips voor de 🎥 solliciterende veertiger.

Leven en loopbaan draaien zich om in hun graf

Mijn veertigste jaar begon met een heel lief, klein schattig burn-outje. Op mijn werk stapte ik jankend in de auto. Tranen omdat ik opgaf. Opgeven dat deden ze in WO-II, maar ikke niet toch? Ook tranen van opluchting. Ik was doodop. Ik hoefde even niet meer. 

Drie maanden lang heb ik super veel geslapen. Half apathisch hing ik in de bank natuurfilms te kijken. Mijn leven en loopbaan lagen al met één gestrekt been in hun graf, maar dat had ik nog niet in de gaten. 

Het leven draait om

Als veertiger had ik in mijn leven en loopbaan al behoorlijk wat opgebouwd. Werk, huisje, boompje, beestje stonden lekker in de steigers. Blijkbaar stond er iets of iemand goed aan die steigers te schudden.

Je mag best ven me weten, dat ik soms nogal een haan ben. Haantje de voorste ook. Nu lag ik als chicken in the basket gaar te smoren. De vliegers die eerst opgingen, gingen nu niet meer op. Ze crashten.

Minder ego 🏃‍♂️ en harses

Als haan heb ik best een groot ego. Tot nu toe werkte dat als een trein. Nu werd de trein met al mijn ego erin door hogerhand op een zijspoor en tegen een treinblok gezet. Schaakmat.

Tussen mijn oren kreeg ik ze niet meer op een rijtje. Ik kon niet eens een simpel boodschappenlijstje maken. Als ik met het lijstje van mijn vrouw de winkel in ging, kwam ik thuis met andere dingen dan op het lijstje stonden. Zeg maar kortsluiting in mijn harses.

Corporate keurslijf

Ineens en helemaal onverwacht kreeg in een ingeving. Achteraf snap ik, dat mijn ziel me dat toefluisterde. Na wat netwerkgesprekken kreeg ik in de smiezen, dat ik niet in een corporate keurslijf pas. 

Ik voelde me zo enorrum geen robot. Die intensieve menshouderij op de werkvloer is niet mijn ding. Voor mij geen HBO-productiewerk meer. 

Meer ziel, ❤️‍🔥 passie en bezieling

Wel wist ik, dat ik weer werkzoekenden wilde coachen en trainen. Ik verdeelde een A-4 in 2 kolommen. Links schreef ik op wanneer loopbaancoaching en -training voor mij niet werkt. Zo kwam ik voor het eerst bij mijn ziel, passie en bezieling.

Het huwelijk van mijn ouders was slecht, zo van: 'lieve schat ik heb geen idee hoe het leven in elkaar steekt. Als ik jou met rust laat, laat jij mij dan met rust?'

Aahhhh this is passion speaking! Ik wil mensen raken. En ik wil ook door mensen geraakt worden, want dan voel ik dat ik leef. Yessss, I'm alive again!

Met hart en ziel op eigen benen staan

Ik wilde niet meer met saaie testjes en invulrijtjes werken. Alsof je als veertiger jezelf niet al een beetje kent toch? 

Ik ontwierp een loopbaantraject met allemaal leuke, uitdagende, spannende oefeningen en besloot voor mezelf te beginnen. Tot mijn verbazing liep dat al snel als een trein. Zo kreeg ik benen onder mijn gat. Oftewel zo ging ik met mijn harte n ziel op mijn eigen 2 benen staan. 

Toppunt van ziel: bezieling en ... 

Een paar jaar later kwam ik in aanraking met familie- en loopbaanopstellingen. Keeej dan, da's echt loopbaanbegeleiding 2.0. Weet je wat het toppunt is van ziel: bezieling en opstellingen!

Familieopstellingen en loopbaanopstellingen laten je zien welke beelden er in je ziel leven. Hoe je dus blijkbaar onbewust ergens tegenaan kijkt. Da's wel zo handig als je wilt werken met hart & ziel. 

Tips voor de 🎥 solliciterende veertiger

Ben jij een solliciterende veertiger? Dan heb ik een ijzersterke tip voor je. Als veertiger kun je niet meer solliciteren als lege huls. Twintigers kunnen dat nog wel, maar van jou wordt nu volwassenheid gevraagd. Zeg maar een intrinsiek gedragen motivatie. 

Je elevator pitch is dé kurk waar elke sollicitatie op drijft. Het is de kunst om niet uit je harses te pitchen, maar uit je buik, zodat jouw bezielde pitch de buik van de recruiter binnenfietst. Ken je 'The Golden Circle' van Simon Sinek? Verwerk dit in je elevator pitch. 


Het halve sollicitatiegesprek binnen een kwartier in the pocket

Bij elk sollicitatiegesprek vragen ze: "Vertel eens wat over jezelf?" Als je niet keihard raak schiet, sta je meteen met 1 - 0 achter. Antwoord als volgt: "Ik weet, dat dit de meest gestelde vraag in sollicitatiegesprekken is. IK heb dus wat huiswerk gemaakt. Zal ik mezelf even kort in 2 minuutjes voorstellen? Dan weet u meteen welk vlees u in de kuip heeft!". 

Wil jij ijzersterk pitchen? Voor slechts 47 Euri ontdek jij hoe je een ijzersterke pitch maakt en een CV waarmee je genadeloos raak schiet. Klik op Ja Bodo ik wil het halve sollicitatiegesprek in een kwartier in the pocket hebben.

Als je nu pitcht incl. 'jouw why', sta je meteen met 0 - 1 voor! Ik help al mijn klanten om hun pitch op deze manier op te bouwen. Daarom is voor hen het sollicitatiegesprek easy peasy!

Zoek jij je droombaan met 95% succesgarantie?

Weet je wat helemaal bizar is? Sinds ik met opstellingen werk is mijn slagingspercentage gestegen van 80% naar 95%. Achteraf gezien niet zo raar: als je werk vindt dat je van binnen gewoon al lang bent, kan solliciteren niet mislukken. Klik op Daarom kan solliciteren bij LoopbaanRegisseur niet mislukken. 

Klanten bellen me na `t sollicitatiegesprek in paniek: "Bodo, wat is er gebeurd? Het sollicitatiegesprek daar keek ik zo tegenop! Maar het was super simpel. Het was gewoon super gezellig. Leek meer op gezellig bijkletsen". Wil jij ook met max. 3 sollicitatiegesprekken je droombaan scoren? 

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek en klik dan nu op Ja Bodo ik wil ook met max. 3 sollicitatiegesprekken mijn droombaan scoren!

Ik trakteer in Nieuwegein en Heerenveen
op gratis parkeren, thee en koffie!
Bodo

P.s.: ook verschenen in deze reeks: 

* Solliciteren als Tiener. Klik op Solliciteren als 10-er.

* Solliciteren als Twintiger. Klik op Solliciteren als 20-er 

* Solliciteren als Dertiger. Klik op Solliciteren als 30-er 

* Solliciteren als Vijftiger verschijnt volgende week

* Solliciteren als Zestiger verschijnt volgende week

* Solliciteren als Zeventiger verschijnt ook volgende week.

Reactie plaatsen