Page content

Solliciteren met Skype

Solliciteren met Skype

Solliciteren met Skype komt steeds vaker voor. Het kan helemaal verkeerd gaan. Het zit `em in de voorbereiding. Hoe pak je Skype professioneel aan?

Als de werkgever aan het Skypen is, dan zie je professioneel geklede mensen in een neutrale kantoorruimte waar het opgeruimd is, spic & span.

Als jij aan het Skypen bent, dan kijkt de werkgever bij jou thuis naar binnen. Skypen in je joggingpak, terwijl het niet opgeruimd is … dat is niet handig.

Solliciteren met Skype

Solliciteren met Skype

Solliciteren met Skype

Het komt steeds vaker voor: solliciteren via Skype. Bijvoorbeeld voor een baan aan de andere kant van het land, of in het buitenland.

Een lange rit maken of een vliegticket moeten kopen is verleden tijd sinds de komst van Skype. In Amerika is het al een grote hit en ook steeds meer Nederlandse bedrijven maken er gebruik van.

Maar hoe maak je nu een goede indruk via het beeldscherm? Hieronder vind je een aantal tips voor het solliciteren via Skype.

Solliciteren met Skype

Solliciteren met Skype valt of staat met een goede voorbereiding.

Schenk aandacht aan de ruimte waar je gaat Skypen, is er voldoende licht, leg de3 dag van tevoren je kleding klaar, print de documenten die je nodig hebt, maak een lijstje met vragen die ze kunnen stellen en wat je erop kunt antwoorden. Zorg dat je zelf ook vragen hebt om te stellen.

Skype profiel: solliciteren

Zorg dat je een duidelijke profielnaam en een professionele profielfoto kiest. Het is ook handig om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen.

Skypenamen als hotchick69 of Kratjeheineken zijn uiteraard uit den boze. Gewoon je voornaam en je achternaam.

Bij voorkeur gebruik je op Skype dezelfde foto als op je CV en op LinkedIn. Graag gekleed in sollicitatietenue met een witte achtergrond, de camera inkijkend met een warme smile, zo van welkom.

Sollicitatieren met Skype: Dress to Impress

Kleed je precies zo aan als wanneer je naar een sollicitatiegesprek zou gaan.

Je trainingsbroek is dan wel niet te zien, maar je lichaamshouding zal anders zijn wanneer je je onder het bureau ook professioneel kleedt.

Hoe ziet je omgeving eruit?

Wat zie je potentiële nieuwe werkgever achter jou? Let op de achtergrond van je gesprek. Een rustige achtergrond zonder al te veel elementen werkt het beste.

Het mooiste beeld krijg je wanneer je recht voor de camera zit, zet je laptop dus op een stapel boeken of een andere verhoging.

Solliciteren met Skype vanuit Huis

Kijk ook naar de belichting, is je gezicht niet te licht of te donker? Het aanpassen van deze instellingen is een kleine moeite maar maakt een groot verschil in hoe je overkomt.

Solliciteren met Skype:  gebruik een headset

Omgevingsgeluid kan ervoor zorgen dat je afgeleid wordt tijden het sollicitatiegesprek, zorg dus voor een goede headset.

Een headset maakt je verstaanbaar en zorgt er ook voor dat je de potentiële nieuwe werkgever goed verstaat.

Alles binnen handbereik voor Skype

Bereid je gesprekspunten voor en leg deze naast je laptop. Zorg dat er ook ruimte is om aantekeningen te maken.

Een glas water kan ook handig zijn wanneer je je keel tijdens het sollicitatiegesprek even wilt smeren. Eten tijdens het gesprek doe je natuurlijk niet.

Solliciteer via Skype met een goede verbinding

Een goede verbinding is essentieel want je wilt niet dat je onverstaanbaar bent. Oefen de dag van tevoren met een vriend of vriendin.

Failproof leren solliciteren?

Wil je in één weekeinde je loopbaan op de rit krijgen, je passie vinden en failproof leren solliciteren? Dan nodig ik je van harte uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Voor meer info en om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

Comment Section

0 reacties op “Solliciteren met Skype

Plaats een reactie


*