De kortste CV en Motivatiebrief ever
De kortste CV en motivatiebrief ever

De kortste CV en Motivatiebrief ever

De kortste CV en Motivatiebrief ever

Met welk ❓ curriculum vitae + welke motivatiemail of -brief word je for 🏋️‍♀️ sure uitgenodigd? De kortste 💪 CV en Motivatiebrief ever.


De beste wegwerp-motivatiebrief ever

Geachte meneer Achterhof ... stop maar. Houd maar op. Dit is meteen de slechtste motivatiebrief ever. Het woord 'achternaam' schrijf je met 'ch', maar mijn achternaam graag met een 'g'. 

Mijn eerste, echte baan was als intercedent bij een Amsterdams Uitzendbureau, waar nogal wat CV's en motivatiebrieven door mijn handen gleden. Als je mijn achternaam niet eens correct kunt spellen, pak je spullen dan nu meteen maar in!

Poldersollicitant

Tijdens de masterclasses zit er altijd wel zo'n smartass bij mij in de zaal met de volgende vraag: "Ja maar ...". Zeker weer zo'n sollicitant die volgens het oer-Hollandse poldermodel met alles en iedereen in discussie gaat. 

Ben jij zo'n poldersollicitant? Stop maar hoor. Ik heb zo enorm geen zin in je ge-ja-maar! Jij en ik weten allebei dat dit your moment of truth is. Alles moet kloppen; ook de spelling van namen. 

Wegwerpsollicitant

Misschien heb je het nog niet in de gaten, maar ben je een echte wegwerpsollicitant met wegwerp-CV en wegwerp-motivatiebrief.

Word je te weinig uitgenodigd? Dan solliciteer je om als sollicitant door de shredder te gaan en dat is doodzonde van je tijd en energie. Trouwens ook zonde van de tijd en de energie van de recruiter. 

Naaktstrand, gewoon strand of regenjas?

Hoe kijk jij het liefste naar een bloot iemand? Op een naaktstrand, op een gewoon strand of gehuld in een regenjas?

Iedereen heeft zo zijn voorkeur, maar een naaktstrand, daar vind ik niets aan. Doe mij maar een gewoon strand, want dan blijft er nog iets om te raden over. 

Een sterk CV onthult én verhult

Veel te veel sollicitanten stopper hun CV proppie vol, zo van als dat en dat er nou ook nog in staat, dan maak ik meer kans op een sollicitatiegesprek. 

Het tegendeel is waar. Ben je wel eens in een Nespresso winkel geweest? Daar is alles supertjes duidelijk. Vertel daarom lang niet alles in je CV. Laat het voortal een beknopt overzicht zijn, zodat jouw CV onthult én verhult, want dat maakt de recruiter lekker nieuwsgierig. 

Een uitnodig-CV verhult to the max

Als je ballen hebt, laat je lekker veel weg. Over alles wat je in je CV weglaat, gaan ze vragen stellen. Da's lekker handig, want zo stuur jij welke vragen er in het sollicitatiegesprek gesteld gaan worden. 

Als je giga ballen hebt, laat je haast alles weg. Dat durft bijna niemand. Toch heb je zo de meeste kans, dat jouw brief en CV gelezen worden en dat je uitgenodigd wordt. Hoe dat werkt, zie je in het filmpje. 

Goede voorbereiding is het halve werk

Om zo zelfverzekerd te solliciteren, moet je je extra goed voorbereiden. Om te beginnen maak je een ijzersterke elevator pitch, want dat is de kurk waar je hele sollicitatie op drijft. 

Een pakkende pitch komt niet uit je ratio, maar juist uit je gevoel. Dat geldt trouwens ook voor je CV. Daar moet lekker veel passie in zitten. Wil jij de sterkste en kortste CV en motivatiebrief ever maken? Klik dan op De sterkste en kortste CV en Motivatiebrief ever. Met Met dit on-line pakket voor € 47,- zorgen we er samen voor, dat je ze je binnen de kortste keren uitnodigen voor het sollicitatiegesprek.

Woon je in Friesland en zoek je loopbaanbegeleiding?

Inmiddels is het alweer 20 jaar geleden, dat ik LoopbaanRegisseur oprichtte. De eerste 10 jaar lag het succespercentage op 80% en daar was ik al aardig trots op. 

Sinds 10 jaar werk ik met familie- en met loopbaanopstellingen. In de jaren daarna steeg het succespercentage naar maar liefst 95%. Dit is wat mijn klanten er zelf over vertellen. 

Woon je in Utrecht en zoek je loopbaanbegeleiding?

Woon je niet in Friesland, maar in Utrecht? Dat kom t goed uit, want ik heb nu ook een kantoor in Nieuwegein. Wil je met 95% zekerheid je droombaan scoren, dan ben je van harte welkom. 

Wil je een afspraak maken? Een eerste gesprek is gratis. Parkeren, koffie en thee ook. Klik op Ja Bodo ik wil een gratis kennismakingsgesprek in Friesland of in Utrecht.

Ik ontmoet je graag.
Bodo

Reactie plaatsen