Hobbys op je curriculum vitae
Hobby's op je curriculum vitae

Hobby's op je curriculum vitae

Hobby's ✍ī¸ op je curriculum vitae?

Hobby's zijn je toegift 👏 op je CV. Ze kunnen je sollicitatie maken 👍 of breken 👎. Hoe schrijf je je hobby's ✍ī¸ op je curriculum vitae?


Wat zijn uw hobby's?

Last but not least: "Meneer of mevrouw, wat zijn uw hobby's?" Heb je alles gehad, krijg je ook dat nog! Let op! Het antwoord dat je geeft kan allesbeslissend zijn!

Hoe hoger je in de organisatie solliciteert, hoe belangrijker deze vraag wordt. Uit de sport die je beoefent leiden ze van alles af. Ook je verdere hobby's laten veel van je zien.

Als je solliciteert, is het van cruciaal belang om het juiste te laten zien en om vooral het foute niet te laten zien!

Hobby's kunnen je sollicitatie maken 👍 of breken 👎

Als je geen enkele sport beoefent, denken ze dat je initiatiefloos bent. En dan zeg ik het nog netjes. Uit de sport die je doet, leiden ze af of je lui bent, een solist of juist een een teamplayer.

Als je een gat in je CV hebt, kan dat in de beleving van de selecteur als een krater voelen, omdat ie houvast mist en daar hebben ze een hekel aan. Als je even geen werk had, vul dan vooral in wat je wÊl gedaan hebt.

Rituele paringsdans in de etalage

Een werkgever doet zich net wat beter voor dan de werkelijkheid, dus jij mag dat ook doen. Als in de vacature staat dat je dynamische collega's krijgt, kun je in werkelijkheid opgescheept raken met een fossiel die zich nog 2 jaar voortsleept tot het pensioen.

Maar ja, dat jij wellicht aan het herstellen bent van overspannen zijn of als je relatie net uit is, dat hang je ook niet aan ieders neus. Een sollicitatie is als een rituele paringsdans in de etalage. Iedereen kijkt toe en beide partijen showen zich van hun beste kant.

Heb je een gat of zelfs een krater in je CV?

Als je een gat in je CV hebt van hooguit een jaar, dan kun je dat met een beetje fantasie best makkelijk opvullen. Het is heel aannemelijk dat je na een stressvolle vorige baan eerst jezelf wilde herontdekken.

Het staat juist sterk, als je eerst de drie klassieke loopbaanvragen hebt onderzocht:

  • Wie ben in
  • Wat kan ik
  • Wat wil ik?

Wat ga je doen als je groot bent?

Als je boven de 42 jaar bent, dient zich de vraag aan wat je gaat doen als je echt groot bent? Die 42 jaar, dat is een magisch getal. Ik zie dan vaak een breuklijn in CV's, omdat dan je ziel op je deur begint te kloppen of je ook samen met haar buiten komt spelen.

Hoe minder je naar je ziel luistert welk werk zij echt super leuk zou vinden, hoe hobbeliger je loopbaan wordt. Hoe meer je naar je ziel luistert, hoe meer energie en bezieling je voor je loopbaan beschikbaar hebt en des te makkelijker jij aan een volgende, passievolle baan komt.

Hoe schrijf je je hobby's ✍ī¸ op je curriculum vitae?

Je kunt een vakantie wat oppimpen en er een wereldreis van maken. Een jaar werkloosheid daarvan kun je mantelzorg maken, waarbij je voor je ouders gezorgd hebt.

Soms kun je het beste ontwapenend eerlijk zijn. Als je partner of ÊÊn van je ouders is overleden of je hebt een burned-out gehad, dan gaat het licht gewoon eventjes uit. Vertel dat gewoon.

Tranen van inspiratie in je loopbaan

Da's trouwens mijn core business: het begeleiden van veertigers en vijftigers die afknappen op het werk dat ze doen of deden. Vaak is er meer aan de hand. This is the moment! Dit is het moment, dat je ziel aan jou vraagt om eindelijk eens die deur open te doen.

Onder je grootste afknapper, onder je grootste verdiet of onder je beroerdste ontslagkwestie zit namelijk je mooiste, je grootste en je sterkste drijfveer. Die maakt je in je werk en in je sollicitatie onoverwinnelijk. Vandaar, dat ik je 95% sollicitatiegarantie geef, zodat je daadwerkelijk je droombaan scoort.

Ben jij de regisseur van je loopbaan?

Als je wilt, neem dan even de tijd en schrijf je hobby's van de afgelopen 10 of 25 jaar op. ga er echt eventjes voor zitten. Schrijf ook op wat deze hobby's voor je betekenen en welke talenten ze van jou laten zien.

Zelf speel ik improvisatietheater. Als ik op het podium sta, mag ik je graag ontroeren of de slappe lach bezorgen. Het laat zien, dat ik van humor houd, van spontaniteit, dat ik lef heb en een echt mensen-mens ben.

Mooi meegenomen is, dat het me enorm helpt bij het op een relaxte manier maken van filmpjes voor mijn werk. Op deze manier ben ik regisseur van mijn loopbaan en hoop ik jou aan te zetten om ook de regisseur van jouw loopbaan te zijn.

Wil je snel uitgenodigd worden om te solliciteren?

Wil jij geen wegwerp-CV's meer maken? Wil jij uitnodig-CV-s maken en snel uitgenodigd worden om te solliciteren? Stuur me dan even een mailtje.

Ik heb een compleet pakket voor je klaar liggen met de volgende onderdelen:

  • Je CV
  • Je motivatiemail
  • Je LinkedIn-profiel
  • voeren van winnende sollicitatiegesprekken.

Wil jij de regie over je loopbaan voeren? Klik op Ja Bodo wil je me helpen met het maken van een uitnodig CV?

Ik ontmoet je graag,
Bodo

Reactie plaatsen