Page content

Opleidingen en Cursussen op je C.V.

Opleidingen en Cursussen op je C.V.

Opleidingen op je Curriculum Vitae zijn een must. Diploma’s ook. Ze zijn je ticket voor sollicitaties. Hoe vermeld je Opleidingen op je Curriculum Vitae?

Hoe en waar vermeld je je opleidingen op je Curriculum Vitae? Vermeld je ook het vakkenpakket, de stage en de afstudeerscriptie?

Opleidingen op je Curriculum Vitae

Opleidingen op je Curriculum Vitae

Opleidingen op je Curriculum Vitae

Zonder een opleiding ben je aangewezen op ongeschoold werk. Overal heb je een cursus of opleiding voor nodig. van putjesschepper tot piloot, van schoonmaakster tot secretaresse.

Daarmee geef je aan, dat je bereid bent qua tijd en geld in je loopbaan te investeren. Dat is wat een professional kenmerkt. iemand die meer brengt dan haalt en iemand die zijn werk serieus neemt.

Opleidingen op je Curriculum Vitae

Wat als je geen opleiding hebt? Als je wel werkervaring hebt, dan kun je een certificaat halen dat je wel over een bepaald werk- en denkniveau beschikt. Dat is een EVC-traject: Eerder Verworven Competenties.

Maar er gaat niets boven een echt diploma. Je zou kunnen overwegen alsnog het gewenste diploma te gaan halen. Dat doen trouwens veel mensen. Zeker als je begint rond je 25e jaar, dan heb je meer dan 40 jaar voor de boeg. Onderweg je opleidingen bijspijkeren is de normaalste zaak van de wereld.

Eerst Personalia, Pasfoto, Doelstelling en Werkervaring

Als eerste bovenaan komen je personalia op je Curriculum Vitae. Graag zo kort en krachtig mogelijk.

Ook bovenaan je pasfoto. Liefst met een witte achtergrond in sollicitatie-outfit met een sympathieke smile.

Daarna je Professionele Doelstelling. Dat is je essentie. Wie ben je, wat heb je in huis en wat zoek je?

Vervolgens je werkervaring in anti-chronologische volgorde. Dus de meest recente baan bovenaan.

Opleidingen

Opleidingen duren langer dan een jaar. Vermeld ze in anti-chronologische volgorde. Als je het diploma gehaald hebt, vermeld dat, want dat is een belangrijk resultaat. Als je het diploma niet gehaald had, dan vermeld je dat juist niet.

Bij opleidingen langer dan 10 jaar geleden is het in de meeste gevallen niet relevant welke vakken je gevolgd hebt, waar je wat voor stage gevolgd hebt en wat voor afstudeeropdracht je gedaan hebt.

Houd opleidingen zo kort en krachtig mogelijk. Waar je een opleiding gevolgd hebt is niet zo relevant, de maanden ook niet. Wel de jaartallen.

Cursussen

Cursussen duren korter dan een jaar. Vermeld ook deze in anti-chronologische volgorde. Ook hier geldt weer: houd het zo kort en krachtig mogelijk.

Er zijn beroepen, waarbij recentelijk gevolgde cursussen erg belangrijk zijn, zoals in de IT- en in de medische branche. Als je veel cursussen gevolgd hebt, moet je een keuze maken.

Als je je CV binnen 2 A 4 wilt houden, dan vat je opleidingen en cursussen samen. Je vermeldt onderaan je CV dat een uitgebreide CV op aanvraag beschikbaar is en dat je deze graag mailt. Dat is weer een contactmoment, altijd handig.

Als je toch kiest voor een uitgebreide CV, vermeld dan alje cursussen.

Een Authentiek Curriculum Vitae in één weekeinde?

Wil je je CV in één weekeinde op een authentieke manier orde krijgen en ontdekken hoe je failproof kunt solliciteren? Kom dan naar de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor maar een paar tientjes!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

    Comment Section

    0 reacties op “Opleidingen en Cursussen op je C.V.

    Plaats een reactie


    *