Page content

Eerste Hulp Bij Outplacement

Eerste Hulp Bij Outplacement

Eerste Hulp Bij Outplacement. EHBO. Outplacement is vaak schrikken. Nu moet je op het juiste moment de juiste dingen doen. Met deze EHBO-kit lukt je dat!

Outplacement komt meestal niet zomaar uit de lucht vallen. Outplacement wordt aangeboden bij een arbeidsconflict, bij onvoldoende functioneren en bij reorganisatie.

Hoe vervelend het ook is om je baan te verliezen, het beste kun je je hoofd koel houden en actief aan de gang gaan om een nieuwe baan te zoeken.

Eerste Hulp Bij Outplacement. EHBO.

Eerste Hulp Bij Outplacement. EHBO.

Eerste Hulp Bij Outplacement. EHBO.

Bij ontslag is het gebruikelijk dat je werkgever je een outplacementtraject aanbiedt, zodat je weer een nieuwe baan vindt.

Eigenlijk heb je geluk, want sommige werkgevers hebben onvoldoende budget voor outplacement. Dus als jou outplacement wordt aangeboden, kun je dat het beste met beide handen aangrijpen.

Eerste Hulp Bij Outplacement. EHBO.

Als je outplacement krijgt aangeboden, let er dan op dat je begeleid wordt van werk naar werk.

Onderzoek hoe actief het bureau is dat jou begeleidt. Doen ze alleen een E-Learning pakket met af en toe een gesprek? Zetten ze zich actief in door hun netwerk in te schakelen?

Of gaan ze een slag dieper? Tot en met inspiratie en bezieling?

LoopbaanRegisseur is gespecialiseerd in passie en bezieling, zodat je duurzaam met plezier en vervulling naar je werk gaat. Voor meer info klik op Outplacement LoopbaanRegisseur.

Productiever in de wandelgangen dan op de werkvloer?

Bij outplacement is er standaard sprake van onrust, verwarring en verzet. In de wandelgangen, bij de koffieautomaat en in de kantine wordt wat afgekletst. Iedereen heeft een mening en iedereen wil vooral meer weten.

Aan de buitenkant stellen mensen zich betrokken op, maar iedereen vecht om zijn eigen baan. Als puntje bij paaltje komt, is het ikke, ikke en de rest kan stikke. Vaak daalt de productiviteit, er worden meer fouten gemaakt en het ziekteverzuim stijgt.

Hier is acute Eerste Hulp Bij Outplacement op zijn plek. Het is net 20 haaien in een aquarium en één stuk vlees. Vergaar veel info, geef zo min mogelijk prijs en zet jouw belangen op nummer 1!

Het domste dat je kunt doen is afwachten

In de meeste gevallen wachten mensen te lang met actie ondernemen. Pas als het zwaard van Damocles gevallen is,  komen ze in actie.

Vaak wachten ze of er elders in de organisatie plek is en pas dan gaan ze juridisch advies inwinnen, kijken op vacaturesites, een C.V. opstellen en kijken op LinkedIn.

Snel actief worden bij outplacement loont

De besten zijn als eersten weg en hebben een nieuwe baan. Zorg dus dat je bij de besten zit en dat je snel een andere baan hebt. Dat scheelt maanden aan passiviteit, geklaag, boosheid en verzet.

Terwijl anderen blijven klagen, kun je de onderstaande acties ondernemen om snel een volgende passievolle baan te veroveren. Wie eerst komt, eerst maalt en anderen het nakijken geeft!

Outplacement bij arbeidsconflict

Je kunt een conflict hebben met je leidinggevende. De meest gangbare uitdrukking is dat jullie dan een verschil in visie hebben hoe het werk uitgevoerd moet worden. In feite klikt het dan totaal niet en je leidinggevende besluit dat jij degene bent die maar beter kan vertrekken.

Arbeidsconflicten kunnen ook voorkomen tussen collega’s. Gewoon omdat het niet klikt, maar er kan ook sprake zijn van mobbing: een collega wegpesten.

Laat het gebeuren. Je bent niet sterker dan de organisatie. Neem je verlies en vertrek zonder moddersmijterij.

Outplacement bij onvoldoende functioneren

Het predicaat “onvoldoende functioneren” is vervelend. Je doet je best en toch worden er in een functioneringsgesprek verbeterpunten vastgelegd.

Vervolgens doe je nog meer je best, maar je leidinggevende vindt op een gegeven moment dat het genoeg is. Einde verhaal.

Wie gelijk heeft doet er niet toe. Ook hier geldt: laat het gebeuren. Je bent niet sterker dan de organisatie. Neem je verlies en vertrek zonder moddersmijterij.

Outplacement bij reorganisatie

Outplacement bij reorganisatie komt niet out of the blue. Het gaat al een poos slechter met de omzet, er worden allerlei kostenbesparingen doorgevoerd en er heerst onrust.

Wat meestal wel onverwacht komt is de mededeling dat er gereorganiseerd gaat worden. Het aantal arbeidsplaatsen dat komt te vervallen kan meteen medegedeeld worden of in een later stadium bekend gemaakt worden.

Ga mee met de massa en sleep de beste regeling eruit.

Eerste Hulp Bij Outplacement: 15 tips voor snel een andere baan

 1. Kijk in de CAO voor de regelingen wie bij een reorganisatie het eerste ontslagen wordt.
 2. Bereken je kans op een volgende baan bij dezelfde werkgever. Is deze kleiner dan 50%, kom dan onmiddellijk in actie en volg de volgende punten
 3. Realiseer je dat je toekomst het belangrijkste is; belangrijker dan de hoogte van de ontslagpremie
 4. Bereken de hoogte van je ontslagpremie
 5. Win advies in bij een juridisch adviseur, check en dubbelcheck wat je werkgever je aanbiedt
 6. Zet je talenten, sterkten en zwakten op een rijtje.
 7. Bepaal je loopbaankoers. Welke functies in welke branches geven jou passie en resultaten?
 8. Maak een CV die op een authentieke manier opvalt. Voor tips klik hier
 9. Stel een goede en compacte professionele doelstelling op (die punt 6) en plaats deze in je LinkedIn profiel. Maak een goede, professionele gezichtsfoto en plaats deze op je LinkedIn profiel. Werk je LinkedIn profiel bij
 10. Zorg voor minimaal 300 contactpersonen op LinkedIn, zorg voor aanbevelingen en ga netwerken met deze contactpersonen
 11. Ga netwerken met mensen die de functie uitoefenen die jij zoekt. Zij weten als eerste bij hun werkgever wanneer er een vacature vrijkomt
 12. Als je een geschikte vacature opspoort, bel dan eerst met iemand die jou verdere informatie geeft. Het belangrijkste is immers persoonlijk contact, zodat jouw C.V. en sollicitatiebrief echt een meerwaarde heeft
 13. Eerst komt, eerst maalt. Zorg dus dat je je C.V. en sollicitatiebrief snel verstuurt
 14. Bel om te vragen of deze in goede orde is ontvangen
 15. Tijdens het sollicitatiegesprek: kijk, luister en voel of er warmte is. Als nee, zeg nee, als ja zeg hoera!

Kennismaken met Eerste Hulp Bij Outplacement

Als je kennis wilt maken met de unieke en succesvolle aanpak van LoopbaanRegisseur, dan nodig ik je uit voor de Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner!

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn, klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

  Comment Section

  0 reacties op “Eerste Hulp Bij Outplacement

  Plaats een reactie


  *