Hoe scoor je een baan? Lees hoe Rogier een baan scoorde.
Hoe scoor je een baan? Lees hoe Rogier een baan scoorde.

Hoe scoor je een baan? Lees hoe Rogier een baan scoorde.

Hoe scoor je een baan?

In deze nieuwsbrief lees je hoe Rogier zijn baan scoorde.

Hoe scoor je een baan vroeg hij mij bij het intakegesprek.

Rogier heeft het traject afgesloten.

Ik kreeg van hem de volgende mail, lees en huiver ...

We waren uit eten en in het restaurant hing een TV aan de muur. Toen Nederland in de 94e minuut tegen alle verwachtingen in tóch 2-1 scoorde tegen Mexico, klonk een oorverdovend gebrul.

Onverwacht, toch nog een goal. Net zoals kandidaat Rogier die ik begeleid. Op een ongebruikelijke manier, net zoals het Nederlands elftal, maar het werkt!

Hoe scoor je een Baan?

Hoe scoor je een Baan?

Hoe scoor je een Baan, net als Rogier?

Vanmorgen keek ik op TV naar het nieuws en ik hoorde weer Hoeraaaaa, maar dan vanaf de tribune in Brazilië. Ook hoorde ik een "pling" en ...

... ik ontving de volgende mail van Rogier:

Hey Bodo, ik heb goed nieuws!

Weet je nog, dat ik je vroeg: 'Hoe scoor je een baan"?

Jij roept toch altijd: "rechtstreeks bij bedrijven binnen stappen is de kortste weg naar werk"? Nou, ik heb de stoute schoenen aangetrokken ... het was enorm spannend om te doen, maar hoeraaaa ik heb een baan!

Mijn Curriculum Vitae had ik netjes uitgeprint en in een mapje gestopt, ik had nette kleding aangetrokken en zo kwam ik aan bij de receptie van het bedrijf.

"Sorry meneer, maar zonder afspraak is het niet mogelijk de P&O-er te spreken" was de eerste reactie en ik was teleurgesteld. De receptioniste deed er nog een schepje bovenop: "Dit is niet gebruikelijk meneer".

Ik stond nog wat naar adem te happen en kon alleen maar antwoorden dat dat juist de reden is waarom ik het deed. Nou ja, die niet waagt die niet wint; ik besloot mijn verlies te nemen en mijn C.V. aan de stugge baliemedewerkster te geven.

Een paar dagen later ging de telefoon: de P&O dame aan de lijn. Mijn C.V. was toch op de goede plek terecht gekomen. Uiteindelijk bleek via-via mijn C.V. al op haar bureau terecht te zijn gekomen; maar liefst 4X. Dus netwerken werkt, alleen dat wist ik op dat moment nog niet.

De P&O dame legde uit, dat ze toch de reguliere procedure wilden doorlopen om een advertentie te plaatsen. Mijn verweer naar haar was, dat ze die moeite niet hoefden te nemen: ze had mij immers al aan de telefoon. Maar goed, ik beloofde haar netjes mijn beurt af te wachten.

Hoe scoor je een baan? Ik wist dat ik nu zó dichtbij ben.

Twee dagen later belde ze weer ...

Ze hadden er nog eens over nagedacht en of ik op maandag toch even op gesprek wilde komen. Om een nog langer verhaal kort te maken... mijn contract gaat in op 1 Augustus. Hartelijke groeten, Rogier.

Het klinkt zo Makkelijk ...

Terwijl ik deze nieuwsbrief zit te schrijven, hoor ik je al boeee roepen. Dat gebeurt ook in de coachingsgesprekken en in de trainingen die ik geef. Laat ik de boel even helder op een rijtje zetten.

Netwerken, solliciteren, jezelf voorbereiden, de boer op, het heeft allemaal een doel. Het Resultaat waar je op stuurt is een andere baan. Een betere baan, een leukere baan, het liefst een droombaan met leuker werk, leukere collega's, een betere baas en een beter salaris.

Dus gebruik je daar je Ratio bij. De meeste sollicitanten maken dan ook een plan van aanpak met daarin de volgende onderwerpen: talenten, sterkten & zwakten, koers, C.V., LinkedIn profiel en sollicitatiegesprekken.

Zonder warmte of gevoel is er geen klik. Welk werk in wat voor organisatie doet jouw Hart sneller kloppen? En durf je je onderscheidend te gedragen? Heb je een Curriculum Vitae dat opvalt? Want alleen boeiende mensen hebben een boeiend C.V.

Kun je de bovenstaande elementen beperken tot een paar zinnen in Jip & Janneke taal? Dat kan alleen als je helder hebt wat jou bezielt, wat je ziel-talenten zijn, welk werk je met hart en ziel doet en hoe je je optimaal presenteert.

Er is dus veel werk aan de winkel, voordat je eraan toe bent om de boer op te gaan.

Rogier had zijn huiswerk van tevoren gemaakt. Hij wist dus welk werk en welk type werkgever bij hem past. En alleen daar stapte hij naar binnen. Want, zo schrijft hij:

Ook al had ik knikkende knieën, ik heb al mijn lef bij elkaar geraapt, doorgezet en ben mijn netwerk in gestapt. Ik liet mijn angsten en onzekerheden achter me. Ik liet mezelf horen en zien, zo ontdekten ze dat ik bestond en zo werd ik teruggebeld. Hoeraaa!

Hoe scoor je een baan?

Wil je werken met hart en ziel?

Dan is de Professional Power Training echt iets voor jou.

In 3 dagen ontdek je je koers en passie.

Waar je voor gemaakt bent.

Waarvoor je in de wieg gelegd bent.

Met welk werk je gewoon jezelf kunt zijn.

Voor meer info klik op Professional Power Training.

Wil je meer weten?

Gewoon even een mailtje sturen.

Hoe heb jij je baan veroverd?

Heb jij een bijzonder verhaal over hoe jij een baan kreeg? Dan hoor ik dat graag! Een Facebook-like of een vraag is ook welkom, uiteraard beantwoord ik elke reactie.

Op je LoopbaanSucces!

Bodo 
Reactie plaatsen