Page content

Verschil tussen LoopbaanAdvies en Outplacement

Verschil tussen LoopbaanAdvies en Outplacement

Wat is het is verschil tussen loopbaanadvies en outplacement? Waar moet je op letten? Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen?

Beide trajecten starten doorgaans met zelfonderzoek: onderzoek naar talenten, drijfveren en welke koers echt bij je past, even pas op de plaats maken, reflecteren naar het verleden en de lijn doortrekken naar de toekomst.

Wat is het Verschil tussen Loopbaanadvies en Outplacement?

Verschil tussen Loopbaanadvies en Outplacement

Wat is het Verschil tussen Loopbaanadvies en Outplacement?

Het grote verschil is dat bij Loopbaanadvies het traject hier stopt, en dat het traject bij Outplacement hier juist doorgaat. Er worden sollicitatievaardigheden geoefend en de kandidaat wordt begeleid, totdat hij/zij een nieuwe baan heeft.

Wat is het Verschil tussen Loopbaanadvies en Outplacement?

Bij loopbaanbegeleiding loopt de arbeidsovereenkomst gewoon door. Het doel is beter functioneren in de huidige baan of nadenken over een volgende stap in de loopbaan.
Bij outplacement wordt de arbeidsovereenkomst met de huidige werkgever stopgezet. Bij aanvang van het traject spreken werkgever en werknemer af binnen welke termijn werknemer de organisatie verlaat. De werknemer moet een baan gaan zoeken buiten de organisatie waar hij op dat moment werkzaam is.

Ontslag

Bij Loopbaanadvies is er dus geen ontslag en bij outplacement juist wel.Doordat bij outplacement de huidige werkplek verlaten wordt, komen er allerlei emoties om de hoek kijken. Het is gebruikelijk om daaraan in een outplacementtraject tijd en ruimte voor te geven.

Overeenkomsten

Zowel bij loopbaanadvies als bij outplacement wordt stilgestaan bij de loopbaankoers. In de aanloop daar naar toe is er ruimte en tijd voor zelfreflectie: hoe is de loopbaan tot nu toe verlopen, welke patronen zijn er, wat zijn drijfveren, wat zijn de talenten, sterkten en zwakten?

Verschillen

Het belangrijkste verschil is dat een outplacementtraject door gaat waar een loopbaantraject stopt. Als de talenten en de koers helder is, kan het loopbaantraject stoppen.
Een outplacementtraject gaat dan verder met het aanleren van presentatievaardigheden, het maken van een pakkend Curriculum Vitae, social media, het oefenen van sollicitatiegesprekken en jobhunt.

Het Verschil tussen Loopbaanadvies en Outplacement zelf ervaren?

Als je het verschil tussen loopbaanadvies en outplacement zelf wilt ervaren, dan nodig ik je uit voor de  Loopbaan BoostCamp.

Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor slechts een paar tientjes.

Pak je Talenten, Koers en Passie, haal meer uit Communicatie, verdubbel je Netwerk leer jezelf optimaal te Presenteren en Solliciteer trefzeker.

Om te kijken of er nog tickets zijn klik op Loopbaan BoostCamp.

Op je LoopbaanSucces,

Bodo Agterhof

 

Comment Section

0 reacties op “Verschil tussen LoopbaanAdvies en Outplacement

Plaats een reactie


*